Yuva Maya

BALLI-TARÇINLI HAMUR TATLISI

(17) oy
HAZIRLIK: 15 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 28

MALZEME LİSTESİ

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un + 1 çay bardağı un

Kızartmak için

  • 5 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yarım su bardağı bal
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı susam

  • 200 ml süt
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 40 g pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 45 g tereyağ
  • 5 g vanilin
  • 280 g un

Kızartmak için

  • 1000 ml sıvı yağ

Üzeri için

  • 145 g bal
  • 0.5 g tarçın
  • 10 g susam

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, tereyağ ve vanilini mikserle 10 dakika çırpın. Unu azar azar ekleyerek 5 dakika daha çırpın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 2

    Sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.

  • 3

    Hamurdan avuç dolusu alıp, avucunuzda hafifçe sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından hamuru çıkartın.

  • 4

    Çıkan hamuru yağlanmış tatlı kaşığı ile alıp, kızgın yağa atın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp, karıştırarak kızartın.

  • 5

    Balı küçük bir tencereye alıp, kısık ateşte ısıtın ve tarçın ekleyip karıştırın.

  • 6

    Bu karışımı, pişen hamurların üzerine gezdirerek dökün.

  • 7

    Üzerlerine susam serpin ve sıcak olarak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.

BU TARİFİ OYLA

YUVA ÜRÜNLERİ

Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.