Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, tereyağ ve vanilini mikserle 10 dakika çırpın. Unu azar azar ekleyerek 5 dakika daha çırpın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.
Hamurdan avuç dolusu alıp, avucunuzda hafifçe sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından hamuru çıkartın.
Çıkan hamuru yağlanmış tatlı kaşığı ile alıp, kızgın yağa atın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp, karıştırarak kızartın.
Balı küçük bir tencereye alıp, kısık ateşte ısıtın ve tarçın ekleyip karıştırın.
Bu karışımı, pişen hamurların üzerine gezdirerek dökün.
Üzerlerine susam serpin ve sıcak olarak servis yapın.