BALLI-TARÇINLI HAMUR TATLISI

(16) oy
HAZIRLIK: 15 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 18

MALZEME LİSTESİ

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un + 1 çay bardağı un

Kızartmak için

  • 5 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yarım su bardağı bal
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı susam

  • 200 ml süt
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 40 g pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 45 g tereyağ
  • 5 g vanilin
  • 280 g un

Kızartmak için

  • 1000 ml sıvı yağ

Üzeri için

  • 145 g bal
  • 0.5 g tarçın
  • 10 g susam

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Süt, maya, pudra şekeri, yumurta, tereyağ ve vanilini mikserle 10 dakika çırpın. Unu azar azar ekleyerek 5 dakika daha çırpın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 2

    Sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.

  • 3

    Hamurdan avuç dolusu alıp, avucunuzda hafifçe sıkarak baş ve işaret parmaklarınızın arasından hamuru çıkartın.

  • 4

    Çıkan hamuru yağlanmış tatlı kaşığı ile alıp, kızgın yağa atın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp, karıştırarak kızartın.

  • 5

    Balı küçük bir tencereye alıp, kısık ateşte ısıtın ve tarçın ekleyip karıştırın.

  • 6

    Bu karışımı, pişen hamurların üzerine gezdirerek dökün.

  • 7

    Üzerlerine susam serpin ve sıcak olarak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.