Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
İç malzeme için, patlıcanı alacalı soyduktan sonra, enine yarım parmak kalınlığında kesin ve zeytinyağ ile her iki yüzeyini yağlayıp kızartın. Patlıcan, kırmızı biber ve Hellim peynirini zar şeklinde kesin. Doğranmış yeşil zeytin, dereotu ve mısırı ekleyin ve karıştırın.
Yumurtaları mikser yardımı ile iyice çırpın. Maya, ılık süt, zeytinyağı ve tuzu ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Un ve mısır ununu, en son iç malzemeyi ilave edin.
Spatula ile iyice karıştırdıktan sonra, yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün.
Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Önceden 170°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.