Yuva Maya

HELLİM PEYNİRLİ KEK

(8) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 3 adet yumurta
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 1 adet patlıcan
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 dilim hellim peyniri
  • 5 adet yeşil zeytin
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı konserve mısır

  • 3 adet yumurta
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 100 ml süt
  • 100 ml zeytinyağı
  • 110 g un
  • 110 g mısır unu
  • 4 g tuz

İç malzeme için

  • 1 adet patlıcan
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 dilim hellim peyniri
  • 5 adet yeşil zeytin
  • 0.5 demet dereotu
  • 15 g konserve mısır

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    İç malzeme için, patlıcanı alacalı soyduktan sonra, enine yarım parmak kalınlığında kesin ve zeytinyağ ile her iki yüzeyini yağlayıp kızartın. Patlıcan, kırmızı biber ve Hellim peynirini zar şeklinde kesin. Doğranmış yeşil zeytin, dereotu ve mısırı ekleyin ve karıştırın.

  • 2

    Yumurtaları mikser yardımı ile iyice çırpın. Maya, ılık süt, zeytinyağı ve tuzu ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Un ve mısır ununu, en son iç malzemeyi ilave edin.

  • 3

    Spatula ile iyice karıştırdıktan sonra, yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün.

  • 4

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Önceden 170°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.