EKŞİ EKMEK MAYALI FOCACCİA EKMEĞİ

(15) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 6

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 30 adet siyah zeytin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

  • 495 g un
  • 35 g Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • 8 g tuz
  • 400 ml su
  • 10 ml zeytinyağı

Üzeri için

  • 30 adet siyah zeytin
  • 40 ml zeytinyağı
  • 2.5 g kekik

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, ekşi maya, tuz ve zeytinyağnı tel karıştırıcı ile karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Hamur çok yumuşak olacağı için tam bir yoğurma olmayacaktır. Oldukça yumuşak olan hamurun üzerini kapatın ve 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Elinizi hafifçe yağa batırıp hamuru katlayarak tekrar yoğurun. Zeytinyağ ile bolca kabınızı yağlayın. Hamuru bu şekilde bırakın ve üzerini nemli bir bezle kapatarak yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 4

    Bolca unlanmış tezgah üzerine, hafifçe kabı ters çevirerek boşaltın.

  • 5

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün, hafifçe yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve hamuru parmak uçlarınızla hafif yayın. Üzerine zeytinyağ gezdirin ve elinizle yüzeyini yağlayın.

  • 6

    Dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin ve kekik serpiştirin. Üzerlerini nemli bir bez ile kapatarak 30 dakika mayalandırın.

  • 7

    Ekmeğin üzerine su püskürtün. Fırın içine yanmaz bir kap ile su koyun. Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, soğutun.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.