Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, ekşi maya, tuz ve zeytinyağnı tel karıştırıcı ile karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamur çok yumuşak olacağı için tam bir yoğurma olmayacaktır. Oldukça yumuşak olan hamurun üzerini kapatın ve 20 dakika dinlendirin.
Elinizi hafifçe yağa batırıp hamuru katlayarak tekrar yoğurun. Zeytinyağ ile bolca kabınızı yağlayın. Hamuru bu şekilde bırakın ve üzerini nemli bir bezle kapatarak yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Bolca unlanmış tezgah üzerine, hafifçe kabı ters çevirerek boşaltın.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün, hafifçe yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve hamuru parmak uçlarınızla hafif yayın. Üzerine zeytinyağ gezdirin ve elinizle yüzeyini yağlayın.
Dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin ve kekik serpiştirin. Üzerlerini nemli bir bez ile kapatarak 30 dakika mayalandırın.
Ekmeğin üzerine su püskürtün. Fırın içine yanmaz bir kap ile su koyun. Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, soğutun.