Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayın.
Un, maya, su, tuz ve zeytinyağı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.
Zeytinleri ekleyin ve zeytinleri parçalamadan yoğurmaya devam edin. İsteğe göre, tat ve koku vermesi için zeytinlere kurutulmuş reyhan konulabilir. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve 10 dakika dinlendirin.
Üzeri için, zeytinyağ ve suyu karıştırın.
Parmaklarınızı bu karışımda ıslatın ve bezelerin üstüne sürün. Bezeleri küçük ve yuvarlak pide şeklinde, parmaklarınızla açın.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini kapatarak oda sıcaklığında, yaklaşık 50 dakika mayalandırın.
Önceden 200-210°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.