FOCACCİA

(14) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 10 KİŞİLİK 8

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 6 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 10 adet siyah zeytin

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

  • 990 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 600 ml su
  • 32 g tuz
  • 20 ml zeytinyağı
  • 10 adet yeşil zeytin
  • 10 adet siyah zeytin

Üzeri için

  • 50 ml zeytinyağı
  • 50 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayın.

  • 2

    Un, maya, su, tuz ve zeytinyağı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.

  • 3

    Zeytinleri ekleyin ve zeytinleri parçalamadan yoğurmaya devam edin. İsteğe göre, tat ve koku vermesi için zeytinlere kurutulmuş reyhan konulabilir. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve 10 dakika dinlendirin.

  • 4

    Üzeri için, zeytinyağ ve suyu karıştırın.

  • 5

    Parmaklarınızı bu karışımda ıslatın ve bezelerin üstüne sürün. Bezeleri küçük ve yuvarlak pide şeklinde, parmaklarınızla açın.

  • 6

    Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini kapatarak oda sıcaklığında, yaklaşık 50 dakika mayalandırın.

  • 7

    Önceden 200-210°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.