Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Garnitür için, dereotunu küçük küçük doğrayın ve beyaz peynir ile karıştırın.
Un, ekşi maya ve tuzu tel karıştırıcı ile karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin. Homojen, ele yapışmayan ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamura garnitürü ekleyin ve birkaç dakika daha yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin.
Hamurun havasını alın ve 15 dakika daha dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe üzerine bastırın. Üzerini bir bezle kapatarak, sıcak ortamda, 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın. Ortamın sıcaklığına göre süreyi uzatabilirsiniz.
Hamurun üzerine bıçak ile çizik atın. Üzerine su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun.
Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin, soğutun.