EKŞİ EKMEK MAYALI PEYNİRLİ-DEREOTLU EKMEK

(6) oy
HAZIRLIK: 25 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 3

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su + 2 yemek kaşığı su

Garnitür için

  • 50 gram beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu

  • 495 g un
  • 35 g Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • 8 g tuz
  • 320 ml su

Garnitür için

  • 50 gram beyaz peynir
  • 0.5 demet dereotu

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Garnitür için, dereotunu küçük küçük doğrayın ve beyaz peynir ile karıştırın.

  • 2

    Un, ekşi maya ve tuzu tel karıştırıcı ile karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin. Homojen, ele yapışmayan ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 3

    Hamura garnitürü ekleyin ve birkaç dakika daha yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamurun havasını alın ve 15 dakika daha dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.

  • 5

    Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe üzerine bastırın. Üzerini bir bezle kapatarak, sıcak ortamda, 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın. Ortamın sıcaklığına göre süreyi uzatabilirsiniz.

  • 6

    Hamurun üzerine bıçak ile çizik atın. Üzerine su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun.

  • 7

    Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin, soğutun.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.