Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın ve üzerine kaynar su dökün.
Soğanları doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Pul biber ekleyin ve suyunu sıktığınız ıspanakları da tencereye koyarak kavurmaya devam edin.
Un, maya, şeker, sıvı yağ, tuz ve ılık suyu karıştırarak, homojen, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
Hamuru 6 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika daha dinlendirin. Yufka inceliğinde açın ve sıvı yağla yağlayın.
Her bir yufkanın üzerine iç malzemeyi koyun ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında çevirerek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Üzeri için, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp, sürün. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.