DOLAMA BÖREK

(10) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 25 dk
ORTA 6 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su + 1 çay bardağı su

Hamuru açmak için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç malzeme için

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 6 g şeker
  • 50 ml sıvı yağ
  • 8 g tuz
  • 300 ml su

Hamuru açmak için

  • 100 ml sıvı yağ

İç malzeme için

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 20 ml sıvı yağ
  • 0.5 g pul biber

Üzeri için

  • 200 g yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 50 ml sıvı yağ

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın ve üzerine kaynar su dökün.

  • 2

    Soğanları doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Pul biber ekleyin ve suyunu sıktığınız ıspanakları da tencereye koyarak kavurmaya devam edin.

  • 3

    Un, maya, şeker, sıvı yağ, tuz ve ılık suyu karıştırarak, homojen, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamuru 6 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika daha dinlendirin. Yufka inceliğinde açın ve sıvı yağla yağlayın.

  • 5

    Her bir yufkanın üzerine iç malzemeyi koyun ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında çevirerek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 6

    Üzeri için, yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp, sürün. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.