Yuva Maya

BAĞDAT TATLISI

(10) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 15 dk
ZOR 8 KİŞİLİK 2

MALZEME LİSTESİ

  • 7 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin

İç malzeme için

  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 14 adet vişne

Şerbet için

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 770 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 300 ml süt
  • 90 ml eritilmiş tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 8 g tuz
  • 250 g margarin

İç malzeme için

  • 45 g damla çikolata
  • 100 g öğütülmüş fındık
  • 15 g hindistan cevizi
  • 14 adet vişne

Şerbet için

  • 360 g şeker
  • 600 ml su
  • 3 damla limon suyu

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Şerbet için, şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu damlattıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın.

  • 2

    Un, maya, süt, eritilmiş tereyağ, yumurta ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Bu sırada, plastik bir torbanın içerisinde merdane ile margarini dikdörtgen şeklinde açın.

  • 3

    Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, margarini torbadan çıkarıp ortaya yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, uzun dikdörtgen şeklinde açın, iki ucunu ortaya getirip, ikiye katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar alıp, yine uzun dikdörtgen şeklinde açıp bir ucu ortaya, diğer ucu da onun üzerine getirin ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.

  • 4

    İç malzeme için, damla çikolata, öğütülmüş fındık, hindistan cevizi ve vişneyi karıştırın.

  • 5

    Hamuru merdane ile son defa dikdörtgen şeklinde uzunlamasına ince bir şekilde açarak, enlemesine ortadan ikiye bölün ve istediğiniz boyutta kare olarak küçültün. Her parçanın içine iç malzemeyi yerleştirin. Uçları üst üste gelecek şekilde sarın.

  • 6

    Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında kabarana kadar yaklaşık 50 dakika mayalandırın.

  • 7

    Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.