Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Şerbet için, şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu damlattıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakın.
Un, maya, süt, eritilmiş tereyağ, yumurta ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Bu sırada, plastik bir torbanın içerisinde merdane ile margarini dikdörtgen şeklinde açın.
Hamuru dikdörtgen şeklinde açıp, margarini torbadan çıkarıp ortaya yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, uzun dikdörtgen şeklinde açın, iki ucunu ortaya getirip, ikiye katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar alıp, yine uzun dikdörtgen şeklinde açıp bir ucu ortaya, diğer ucu da onun üzerine getirin ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
İç malzeme için, damla çikolata, öğütülmüş fındık, hindistan cevizi ve vişneyi karıştırın.
Hamuru merdane ile son defa dikdörtgen şeklinde uzunlamasına ince bir şekilde açarak, enlemesine ortadan ikiye bölün ve istediğiniz boyutta kare olarak küçültün. Her parçanın içine iç malzemeyi yerleştirin. Uçları üst üste gelecek şekilde sarın.
Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında kabarana kadar yaklaşık 50 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün.