Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, yumurta, küçük parçalar halinde kesilmiş margarin, tuz ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek yoğurun. Hamur yapışkan olacağı için, homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin ve 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın.
Yağlanmış 2 dikdörtgen kalıba yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün.
Önceden 180-190°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla süt, yumurta, eritilmiş margarin, un, şeker bir köşesine tuz ve diğer köşesine mayayı koyun.
Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.
Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.