BRİYOŞ EKMEĞİ

(4) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 çay bardağı süt

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 60 g margarin
  • 8 g tuz
  • 60 g şeker
  • 250 ml süt

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, küçük parçalar halinde kesilmiş margarin, tuz ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek yoğurun. Hamur yapışkan olacağı için, homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin ve 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın.

  • 3

    Yağlanmış 2 dikdörtgen kalıba yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 4

    Üzerine çırpılmış yumurta sürün.

  • 5

    Önceden 180-190°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

MAKİNADA YAPILIŞI

  • 1

    Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla süt, yumurta, eritilmiş margarin, un, şeker bir köşesine tuz ve diğer köşesine mayayı koyun.

  • 2

    Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.

  • 3

    Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.