Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Garnitür için, ton balığı, krema, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, kapari ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı kullanacağınız zamana kadar buzdolabında saklayın.
Un, maya, ılık su, şeker ve tuzu yoğurun. Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyip, homojen, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin. Bu sırada, margarini plastik torbaya koyarak, 30x30 cm ebatında açın.
Hamuru 33x62 cm ebatında açıp, margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, 2 cm kalınlığında açın, ikiye katlayıp, 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Hamuru tekrar alıp, 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm ebatında açıp, bir ucu hamurun ortasına, diğer ucu üzerine gelecek şekilde katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Hamurun kalınlığı 1 cm’i geçmeyecek şekilde 30 cm genişliğinde iki hamur elde edin. Balık şeklinde keserek bir parçasını yağlanmış tepsiye koyun.
Garnitürü, kenarlarında 2 cm boşluk bırakarak hamurun içine yerleştirin. Boş bırakılan kenarlara yumurta sarısı sürün.
Hamurun diğer parçasını üzerine kapatıp, kenarlarını birleştirin. Kaşıkla, hamuru delmeden balığın üzerine pul süslemesi yapın. Siyah zeytin ile balığınıza göz yapın.
Yumurta sarısı sürün ve önceden 190-200° C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.