BAYRAM KÖMBESİ

(10) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 50 dk
ORTA 10 KİŞİLİK 9

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2 su bardağı süt + Yarım çay bardağı süt
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ + 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı yenibahar

Üzeri için

  • 1 çay bardağı susam

  • 990 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 450 ml süt
  • 450 g şeker
  • 125 g margarin
  • 65 ml sıvı yağ
  • 100 g tahin
  • 10 g tarçın
  • 10 g yenibahar

Üzeri için

  • 65 g susam

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Ilık süt ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın.

  • 2

    Un, maya, küçük parçalar halinde kesilmiş margarin, sıvı yağ, tahin, tarçın ve yenibaharı da ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda yaklaşık 4 saat mayalandırın.

  • 3

    Hamuru 30 eşit parçaya bölün, yuvarlayın.

  • 4

    Her bir bezeyi bol susama batırın ve avuç ile üzerine bastırın.

  • 5

    Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

  • 6

    Önceden 160°C'de ısıtılmış fırında, yakaşık 50 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.