Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ıık su, süt, sirke ve mayayı ekleyip karıştırın. Ardından un ve tuzu ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elinizi yağlayıp hamuru yoğurmaya devam edin ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 30 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. 5 dakika dinlendirin.
Hamur bezelerini servis tabağı büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta serperek üst üste koyun. Toplamda 3 grup olacak şekilde 10’arlı olarak gruplandırın.
Grupların her birini merdane ile tepsi büyüklüğünde açın ve kat kat tepsiye yerleştirin. Kat aralarına şeker ve öğütülmüş cevizi serpin.
Küçük kareler şeklinde kesin ve üzerine erittiğiniz margarini her yerine gelecek şekilde dökün.
Önceden 170-180˚C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
Şerbeti için şeker, limon suyu ve suyu karıştırıp, kaynatın. Ilık şurubu, baklava ılıkken dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Arzuya göre baklavaların üstünü, öğütülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.