GÜL TATLISI

(9) oy
HAZIRLIK: 35 dk PİŞİRME: 35 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 2

MALZEME LİSTESİ

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakallı gazoz
  • 1 adet portakal
  • 3 adet yumurta

Şerbet için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

  • 605 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 50 ml sıvı yağ
  • 200 ml portakallı gazoz
  • 1 adet portakal
  • 3 adet yumurta

Şerbet için

  • 540 g şeker
  • 800 ml su
  • 2 damla limon suyu

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu damlattıktan sonra, biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Portakalı sıkın ve kabuğunu rendeleyin.

  • 3

    Un, maya, sıvı yağın yarısı, gazoz, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtayı karıştırarak, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika dinlendirin.

  • 4

    Her parçayı kalan sıvı yağ ile yağlayıp, merdane ile açın. Kenarından ince şerit genişliğinde parçalar kesin, rulo şeklinde sarın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

  • 5

    Yağlanmış borcam tepsiye dizin. Üzerini nemli bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

  • 6

    Önceden 160°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin.

  • 7

    Pişen tatlı üzerine, sıcakken soğuk şerbet gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.