Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı karıştırarak yoğurun. Küçük küçük kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyin.
Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.
Bezenin bir tanesini merdaneyle, pasta tabağı büyüklüğünde açıp, ortasına bir tatlı kaşığı tereyağ koyun ve bir fırın tepsisinin yarı uzunluğu kadar yuvarlayın. Uçlarından iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Bu işlemi her bir bezeye uygulayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, kabarana kadar sıcak bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalandırın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.