Yuva Maya

KOLAY EKŞİ MAYALI KÖY EKMEĞİ

Rated 4.5 stars out of 5
(3) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 2

MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Kolay Hamur
  • Yarım şişe Yuva Ekşi Maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2.5 çay bardağı su

  • 550 g un
  • 35 g Yuva Kolay Hamur
  • 100 ml Yuva Ekşi Maya
  • 2 g tuz
  • 250 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, ılık su, tuz, Yuva Ekşi Maya ve Yuva Kolay Hamur’u karıştırın. Homojen, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin

  • 3

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine alın

  • 4

    Üzerini nemli bir bezle tekrar kapatarak, ılık bir ortamda 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın

  • 5

    Hamurun üzerine su püskürtün veya fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın. Üzerine bıçak ile çizikler atın

  • 6

    Önceden 240°C’de ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Fırın sıcaklığını 220°C'ye düşürerek yaklaşık 25 dakika pişirin, soğutun

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.