AYRANLI NANELİ EKMEK

(11) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 6

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 su bardağı ayran
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 300 ml ayran
  • 4 g tuz
  • 18 g şeker
  • 5 g nane
  • 22.5 g tereyağ

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ayran, tuz, şeker ve naneyi karıştırarak yoğurun.

  • 2

    Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyin, homojen, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

  • 3

    20 dakika dinlendirin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 10 dakika daha dinlendirin.

  • 4

    Dilediğiniz şekli verin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın.

  • 5

    Önceden 210-220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.