Yuva Maya

BALKABAKLI TART

(12) oy
HAZIRLIK: 60 dk PİŞİRME: 25 dk
ORTA 4 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Krem patiseri için

  • 2.5 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un

Karamelli balkabağı için

  • 1 kg balkabağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı şeker

Diğer

  • 1.5 çay bardağı süt

  • 165 g un
  • 5.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 50 ml süt
  • 6 g şeker
  • 2 g tuz
  • 1 adet yumurta
  • 45 g tereyağ

Krem patiseri için

  • 250 ml süt
  • 5 g vanilin
  • 36 g şeker
  • 2 adet yumurta
  • 20 g un

Karamelli balkabağı için

  • 1 kg balkabağı
  • 45 g tereyağ
  • 90 g şeker

Diğer

  • 150 ml süt

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Un, çözdürülen maya, şeker, tuz ve yumurtayı yoğurun. Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyip, hmojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Merdane ile açın ve yağlanmış, unlanmış tart kalıbına yerleştirin, çatalla birkaç yerinden delin.

  • 3

    Krem patiseri için, süt, vanilin ve şekeri ısıtarak eritin, soğutun. Çırpılmış yumurtaları ve unu ekleyin. Homojen bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin ve soğutun.

  • 4

    Karamelli balkabağı için, balkabağından tart kalıbınızı dolduracak kadar dondurma kaşığı ile kiraz büyüklüğünde parçalar bölün. Bir tavada tereyağnı ve şekeri eritin. Kopardığınız balkabaklarını ekleyin ve karamel oluşana kadar kabakların erimemesine dikkat ederek pişirin.

  • 5

    Artan balkabağının iç kısımlarını sıyırın. Bir tencerede süt ile birlikte pişirin. Mikserle püre haline getirin ve krem patiseri ile karıştırın.

  • 6

    Karışımı hamurun üzerine dökün ve üzerine karamelli balkabağı parçalarını yerleştirin.

  • 7

    Önceden 200-210 °C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.