ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Tahinli Rulo poğaça

 

Bu tarif için Mukadder İlleez'e teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çorba kaşığı kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • İç malzeme:
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ve isterseniz biraz toz şeker
  • Üstü için:
  • Yumurta sarısı isterseniz biraz tahin sürebilirsiniz.

 

HAZIRLANIŞI

Yarım su bardağı sütün içinde kuru mayayı ve toz şekeri eritin. 15 dakika kadar kabarmasını bekletin. Un, yoğurt ve sıvı yağ ekleyin ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eğer yoğurmak için gerekirse biraz ılık süt ekleyerek yoğurun. 30-35 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru küçük bezeler haline getirin. Bu bezeleri unsuz bir şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçine tahini sürün cevizi serpin isterseniz birazda toz şeker serpin. Üstlerine yumurta sarısı sürün. (Benim tercihim üstüne biraz da tahin sürmek hatta çoğu zaman sadece tahin sürüp üstüne biraz da şeker serpiyorum). Önce hamuru rulo haline getirin sonra ucunu altına gelecek şekilde sarın. 45 dakika kadar daha bekletin. Kabaran hamurları 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

bencede

alleez - 27-04-2012 06:47
nefissssssss

nevince - 20-04-2012 11:33
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları