ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Tahinli Kete

Bu tarif için Hülya Arabacı'ya teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 1 paket Yuva 42g Yaş Maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un
  • Tahin,şeker,margarin,ceviz (içi için) 
  • Üzerine yumurta sarısı

 

HAZIRLANIŞI

Hamuru hazırlayıp sıcak bir yerde 1 saat mayalandıralım. Daha sonra 8'e bölelim. Servis tabağı büyüklüğünde açıp elimizle her yerine yumuşak margarin sürelim. Fırça yardımıyla tahin sürüp şeker serpelim. Daha sonra hamuru rulo yapıp iki ucunu birbirinin ters tarafına doğru bükelim. Sonra gül böreği gibi dolayıp ucunu alta getirelim. Elimizle üzerine hafifçe bastıralım. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim.Afiyet olsun..

 

 

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

kete deyince akan sular duruyor .

cenan - 08-09-2011 06:20
bencede çok güzel kabarmış.yapanların eline saglık...

hunerlieller - 04-09-2011 11:26
KETELERİN HER TÜRLÜSÜNÜ SEVERİM. BİRAZ DAHA NAT GİBİ KIZARSA DAHA İYİ OLURMUŞ.Bir de fazla kabarmamış,mayalandırma işlemi iyi yapılamamış.

fatuana - 24-08-2011 09:15
eşim için yapabilirim

güliz - 22-08-2011 11:09
çok kabarık kabarık olmuşlar .elinize sağlık .

nıluferdonmez - 06-08-2011 05:32
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları