ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Pişi

Bu tarif için Gamze Akıncıoğlu'na teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 4,5-5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket Yuva Instant Maya
  • Ayçiçekyağı (kızartmak için)

 

HAZIRLANIŞI

Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Unun içine tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 40 dakika bekletin. Bundan sonra hamuru biraz karıştırıp elinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın.

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

pasta tabagı boyutunda açıp içine peynirli harç konup kızartıncada çok güzel oluyor

neslihankoçak - 17-02-2012 01:50
Ben bunun adını sipsak börek diye biliyorum.

hicran - 30-10-2011 04:39
çok pratik ve de leziz .

nıluferdonmez - 03-08-2011 06:00
sıkça yapıyoruz güzel oluyor..

gülüm42 - 28-03-2011 08:52
zahmetsiz ve lezzetli

ecem65 - 14-02-2011 03:08
annem çok güzel yapar

ecem65 - 07-01-2011 07:25
çok yağlı olmuyo mu acaba kızartınca...

GÜLHAN - 29-12-2010 10:25
olsada yesek sıcak sıcak.

gülüm42 - 20-12-2010 06:40
pratik ötesi pratik ilan ediyorum bende


aybar - 16-12-2010 01:34
peynirlisi de güzel

nigar23 - 06-12-2010 04:37
en pratik tarif ilan ediyorum çokta lezzetli..

duygusal - 31-10-2010 01:01
kolay bir tağrif çokda güzel

nevince - 16-09-2010 02:52
ellerinize saglik cok guzel gorunuyor herkese tavsiye ederim rahatlikla yapilacak bir tarif bu arada simdiden bayraminiz kutlu olsun

yetenek - 08-09-2010 12:48
peynir ile çok güzel olur..

nigar23 - 31-08-2010 09:11
sabah kahvaltılarında çok güzel gidiyo

emineburak - 27-08-2010 01:08
denedim çok güzel tavsiye edrim

emineburak - 26-08-2010 02:42
yavan olmuş. Benim tercihim içine peynir ve maydonoz konup kızartılmışıdır.

tomtom - 22-08-2010 02:24
eskişehirde bu tarife pesmet deniliyo kandillerde yapılıp komşulara dağıtılıyor

yediveren - 21-08-2010 04:37
bildiğimiz hamur kızartması.

duygusal - 18-08-2010 12:56
biz buna dökme diyoruz çok kolay ve lezzetli hafif

yazyagmuru - 12-08-2010 04:24
kızartma kışın yapılır

saniyekaradag - 09-08-2010 07:30
pişi zahmetsiz ve yemesi bir okadar lezzetli

mutfak - 30-07-2010 03:28
her zaman yaptıgımız kolay yiyecekler.

aslım42 - 29-07-2010 02:54
kızartma yazın ağır oluyor ama basit bi tarif tşkler

xcelis - 29-07-2010 11:09
çok lezzetli ama kalorisi yüksek bir yiyecek.

duygusal - 21-07-2010 05:23
çok severek yaparız.

duygusal - 08-07-2010 01:49
superr oldu evde yaptım

kaymaklii - 03-07-2010 01:26
çok pratik.

nigar23 - 14-06-2010 03:53
pişiyi sevmeyen varmıdır

1904 - 12-06-2010 12:35
peynirle harika

arda05 - 11-06-2010 07:37
Mayalı ve mayasız pişi,her ikisi de güzel oluyor. Mayalı pişinin arasını keserek peynirli maydanozlu içle dolduruyorum, sakallı poğaça benzeri lezzetli bir alternatif oluyor. Bir de, sade pişilri kıartmadan evvel, her tarafını çok iyi bir şekilde ve bol susama batırdıktan sonra kızartıyorum, enfes oluyor.

fatuana - 11-06-2010 07:11
çıtır çıtır canım istedi şimdi.

duygusal - 08-06-2010 04:22
bilgiğimiz hamur kızartması,güzel olmuş.

gülüm42 - 27-05-2010 04:05
Hem pratik hem lezzetli

suzem - 27-05-2010 02:47
güzel görünüyor. pişiyi çok severim

naime - 25-05-2010 01:44
farklı malzemeler kullanarak yapıyordum bu tarifi deneyeceğim

mehtap - 24-05-2010 03:54
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları