
Bu tarif için Gamze Akıncıoğlu'na teşekkür ediyoruz.
MALZEMELER
- 1 kg un
- 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Süt (ılık)
- Sıvı yağ
- Lor (iç malzeme)
- Beyaz Peynir (iç malzeme)
- Maydanoz (iç malzeme)
- 1 adet yumurta (üzeri için)
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine unumuzu eliyoruz ve içine 1 paket Yuva Mayamızı, tuz ve şekeri koyarak bir çorba kaşığı yardımı ile karıştırıyoruz. Bu aşamadan sonra hamurumuz kulak memesi kıvamı oluncaya kadar içine ılık sütümüzü ilave ederek yoğuruyoruz. Yoğurma işleminden sonra hamurumuzu 10 eşit parçaya bölerek 5 dk kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzun 5 bezesi alt diğer 5 bezesini ise üst için kullanacağız. Hamurlarımız dinlendikten sonra masamıza un serperek oklava yardımı ile her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 5 tane açtığımız hamuru herbirini tek tek yağlayarak üst üste koyuyoruz ve yuvarlak tepsi büyüklüğünde açarak iyice yağladığımız tepsimizin tabanına koyuyoruz. Eğer hamurumuz tepsimizden büyük olursa bıçak yardımı ile fazlalıkları kesebiliriz. Tepsimizin tabanına hamuru koyduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozumuzu ve peynirimiz her yere eşit şekilde dağıtarak serpiyoruz. Daha sonra üstünü kapamak için oklava yardımı ile açtığımız diğer 5 bezeyi aralarını yağlayarak en üsteki beze hariç üst üste koyup tekrar oklava yardımı ile açıyoruz. Ve bu hamurumuzu tepsimizin üst kısmı olduğu için üstünü kapatıyoruz.
Hamurumuzu istediğimiz şekilde keserek üzerine bir yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
harikaaa
ilknur05 - 21-01-2012 06:57
güzel görünüyor....
berfe - 29-03-2011 09:50
güzel bir tarif
ecem65 - 14-02-2011 03:05
kolay ve lezzetli.
ecem65 - 07-01-2011 07:24
ev böreği gibisi yok.
gülüm42 - 20-12-2010 06:42
denemeye deger
nigar23 - 06-12-2010 04:35
bu ne güzel görüntü canım çekti yufkadan yapılan böreklerden bıkmıştım deneyeceğim
naime - 01-12-2010 01:31
çok lezzetli görünüyor
mehtap - 01-12-2010 01:27
olsada yesek ev böregi gibisi yok.
duygusal - 20-10-2010 10:43
cok guzel gorunuyor ellerinize saglik
- 29-09-2010 03:02
bugün tepsi böreğinin kıymalısını yaptım çok güzel kabardı ve lezzetli oldu
nevince - 26-09-2010 12:41
denemeyi dusunuyorum bu arada ellerinize saglik
hazirlik - 22-09-2010 02:32
bende bu güzel tepsi böreğinden yapıyım misafirlerime
nevince - 20-09-2010 10:25
çok güzel tarif
asiye - 19-09-2010 05:28
çok güzel bir tarif,anladığım kadarıyla bir kilo una aldığı kadar süt koyuyoruz.
cenan - 03-09-2010 12:20
denemek istedim fakat sut miktari belirtilmedigi icin beklemedeyim yazarsaniz sevinirim
altintop - 31-08-2010 03:49
kolay bir tarif hemde pratik
nigar23 - 31-08-2010 09:07
cok guzel gorunuyor bende yetenege katiliyorum acaba ne kadar sut kullandiniz
altintop - 30-08-2010 02:45
peynir ve lorun birarada olarak kullanildigi borekler harika oluyor sizin boreginizde cok guzel belli oluyor ellerinize saglik sadece sut miktarini merak ettim cogunlugunun olculeri yazili zate tekrardan ellerinize saglik
yetenek - 30-08-2010 01:50
denemek lazım.güzel olmuşa benziyor.
duygusal - 29-08-2010 04:35
her evde bulunan malzemeler yapımıda kolay denemeye değer
emineburak - 27-08-2010 01:06