
Bu tarif için Senem Çabuk'a teşekkür ediyoruz.
MALZEMELER
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağı
- 1 paket 42g Yuva Maya
- 1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Bir kasede süt, maya ve şekeri eritin. Daha sonra yumurta akını, tuzu ve yağı ilave edin. Unu da üzerine eledikten sonra kulak memesine yakın sertlik de olacak şekilde hamuru yoğurun. 6 bardak unu kattıktan sonra isterseniz tezgahın üstünde yarım bardak unu da alabildiği kadar yedirip yoğurabilirsiniz. Üzerini sitreçlediğiniz kasede iki katı kabarana kadar bekletin.
İlk mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yağladığınız tepsiye 2 cm. aralıklarla dizin. Hamurlar kabardığında yumurta sarılarını çok bastırmadan sürüp önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzerleri tamamen kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınızda 5 dakika dinlendirin daha sonra bir spatula ile alarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz içerlerine beyaz peynir ve kaşar peynirini rendeleyip maydanoz katıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Öncelikle bu malzemelerden iki tepsi sandviç çıkıyor. İsterseniz ikiye bölebilirsiniz malzemeleri yumurtasını yine aynı miktarda koyarsınız bölmeyin. Aynı gün tüketmenizi öneririm. Mayalı tarifler ertesi gün bayatlar.
pazar kahvaltısına denemek lazım
cenan - 21-09-2012 10:33
pofuduk pofuduk olmuşlar
nıluferdonmez - 24-07-2012 02:10
süper
alleez - 01-04-2012 10:05
gerçekten pastane sandviçine benzemiş
nevince - 28-02-2012 12:16
poaça hamuruda olarak güzel bence
neslihankoçak - 07-02-2012 01:42