ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kuş Yuvası

2010 Yuva Maya’lı Lezzet Sırları Tarif Yarışması Dördüncüsü
Gülcan Gül

MALZEMELER
Hamur:

• 4 su bardağı un
• 1 su bardağı ılık su
• 1/2 paket Yuva 42g Yaş Maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 su bardağı svı yağ
• Sıvıyağ yada eritilmiş margarin (hamuru yağlamak için)
İç Malzeme:
• 3 adet patlıcan (közlenmiş)
• 100 g beyaz peynir
• 1 tutam maydanoz
• Sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
• 1 adet havuç
Üzeri İçin:
• 1 adet yumurta
• Susam
• Çörek otu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle ılık su, maya, yağ ve tuzu yoğurma kabına alın. Maya suda çözüldükten sonra ununu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek hamuru 15 dakika dinlendirin.

İç harç için patlıcanları közleyip, iri parçalar halinde doğrayın. Havuçları rendeleyip az yağda soteleyin. Patlıcanı ilave edip biraz daha soteleyin. Tuzunu karabiberini ilave ettikten sonra beyaz peyniri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra maydanozla birlikte dahil edin.

Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya bölün ve her parçadan sekiz beze ayırın. Sekiz adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve aralarını yağlayın. Üst üste koyarak oklava yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın, kalan sekiz adet bezeye de aynı işlemi uygulayın. Elde ettiğiniz iki adet yufkayı dört eşit parçaya bölün yani 8 adet çeyrek yufka elde edin. Her yufkayı yuvarlak kısımlarından hafifçe çekerek uzatın, geniş kısımlarına patlıcanlı harçtan koyun ve uzunca rulo yapın. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin. Üzerine yumurta sürüp simidin kenarlarından bıçağın ucuyla kesikler atın. Çörek otu ve susam serpin. 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirin.

İç harcı damak tadına göre patatesli, peynirli veya maydonozlu da olabilir.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

közlenmiş patlıcan olduktan sonra

alleez - 27-04-2012 06:49
gerçekten çok güzel görünüyo ellerinize sağlık...denemek lazım...

elmobsan - 20-09-2011 08:54
çok lezzetli oluyor

ecem65 - 14-02-2011 02:27
ilginç bir tarif

nigar23 - 12-01-2011 02:47
emeğinize sağlık

ecem65 - 07-01-2011 06:56
değişik bir tarif

mehtap - 04-01-2011 03:29
adı gibi tadıda güzeldir mutlaka

nevince - 03-01-2011 08:02
deiğişik ve görünüş farklı


cenan - 02-01-2011 03:14
patlıcan...hımm denemek lazım ..

GÜLHAN - 29-12-2010 10:18
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları