ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kıymalı ve Yumurtalı Pide

Bu tarif için Mehtap Özcan'a teşekkür ediyoruz.

HAMUR MALZEMESİ
• 1 yumurta
• 1/2 su bardağı sıvıyağ
• 2 bardak süt
• 1 yemek kaşığı dolusu Yuva Instant Kuru Maya
• 3 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• Alabildiği kadar un (Ortalama 800 gram)

İÇ HARCI
• 4 baş doğranmış soğan
• 500 gram kıyma
• 3 kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates
• 3 adet sivribiber
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı vegemix çeşni
• Kıyılmış maydanoz
• 3-4 adet yumurta sarısı

 

HAZIRLANIŞI

Tüm hamur malzemeleri yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır. Diğer taraftan sıvıyağda soğanlar kavrulur.Kıyma ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Ardından biber, domates, baharatlar en son maydanoz ilave edilerek iç harç hazırlanır. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapılır. Un ile birlikte hamur bezeleri uzunlaması merdane ile açılır. İçerisine kıymalı harçtan konulur ve kenarlarından kapatılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur. Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürülür.


Yumurtalı pideler için daha büyük ve geniş bir hamur açılır. Aynı işlem tekrarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir ve 200 derece fırında pişirilir. Pişmenin son 10 dakikasında yumurtalı yapılacak pideler çıkartılır ve ortalarına yumurta sarıları veya tümü kırılarak tekrar fırına verilir. 10 dk. sonra fırından çıkartılır.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

pideleriniz çok iştah kabartıcı .

nıluferdonmez - 06-08-2011 03:30
pide olsunda hepsine bayılırım..

gülüm42 - 28-03-2011 08:49
pideler çok lezzetli

ecem65 - 15-02-2011 05:25
çok güzel kahvaltı etmedim daha olsada yesek.....

GÜLHAN - 03-02-2011 08:34
pide oldumu hepsi lezzetli.

gülüm42 - 20-12-2010 06:47
çok lezzetli gibi görünüyor

nigar23 - 14-12-2010 03:33
biz bunu taş fırında da pişirirdik özellikle yumurtalı

serranil - 14-12-2010 02:33
pidenin her türlüsü nefis bence.

duygusal - 20-10-2010 10:47
super oluyor denedim cabucak tuketildi

- 29-09-2010 11:47
pideyide çok severiz hafta sonu yapıyım

nevince - 26-09-2010 01:42
cok guzel tarif miktarlar damak tadina sevme derecesine gore degisiklik gosterebilir ornegin kiyma miktari kisiye gore degisr kimisi 600 gram kullanilir kimisi 400 gram tercih eder

yetenek - 30-08-2010 02:05
pideye bayılırım ..

duygusal - 18-08-2010 12:55
iştah açıcı


cenan - 23-07-2010 11:20
denemek lazım,kolay gibi.

aslım42 - 21-07-2010 05:44
kır pidesi gibi ne güzel olmuş.

duygusal - 12-07-2010 03:02
böyle bakınca kolay ama yapması nasıl deneyeceğim

1904 - 13-06-2010 01:59
pide yapması bu kadar kolaymı?hemen denemeliyim.

gülüm42 - 05-05-2010 04:10
her türlü pideyi severim

nigar23 - 08-04-2010 05:45
pideyi çok seviyorum.

ecem65 - 06-04-2010 02:12
pideye ne koysan gider,vazgeçilmez..

duygusal - 04-04-2010 10:15
pideyi çok severim bu tarifte çok güzel görünüyor elllerinize sağlık....

yasmin65 - 04-04-2010 08:31
gerçekten nefis görünüyor,sıcak olarak düşünüyorumda..hımmm

duygusal - 02-04-2010 10:17
yumurtaları sulu haşalyıp olarak bırakıp pide çıkınca üstüne koyabiliriz öylede güzel oluyor

dimple1905 - 10-03-2010 03:10
ellerine sağlık çok güzel gözüküyr eminim tadıda öğledir

kadriye - 03-03-2010 08:55
un miktarida farklilik gosterebiliyor aldigi kadar un ortalama 800 gram dusunuluyor bazen biraz daha fazla bazende 800 e yakin oluyor

- 06-02-2010 11:35
maydonoz sevmeyenlerde biraz dereotu kullanmayi tercih ediyor dereotu ile bilmiyorum nasil olur

- 06-02-2010 11:34
bazilarida kiymayi 500 gram yerine ortalama 600 gram kullaniyormus

- 06-02-2010 11:33
bu tarifi 3 kere yaptim 3 un dede nar eksisi istediler bende nar eksili yaptim cok sevdiler sagol yetenek asla guvenimi bosa cikarmiyorsun cok tesekkur ederim

- 06-02-2010 11:30
ayda bir yaptığım bir tat elinize sağlık

dimple1905 - 06-02-2010 10:49
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR...KESİN ÇOK DA LEZETTLİ OLMUŞTUR.

YASEMİNYCD - 26-01-2010 09:03
kır pidesi görünümünde

mehtap - 20-01-2010 12:24
hafta sonu yaklaşıyor aile bir arada iken bizler hemen pide şiparişi veririz bu seferde evde yapıyım bakalım beğeneceklermi

NEVİN41 - 14-01-2010 08:27
şu an olsa yerim yanında çayla iyi giderdi

catpat077 - 07-01-2010 02:32
toplum olarak kıymalı pideyi sevmeyen yok gibi

NEVİN41 - 04-01-2010 08:52
canım çok istedi ne yapsamki bu saatte şimdi

gülirana - 31-12-2009 06:57
hele odun ateşi olursa daha süper oluyor

alleez - 30-12-2009 11:31
evde yapılan her zaman daha saglıklı bence

aysell - 29-12-2009 04:17
harika duruyor

aysell - 29-12-2009 04:13
biz pide yaparken bazen ağzı acık yapıp malzemeyi peynirli yada kuşbaşı etli yapıyoz pişmeden 5 dakika öncede üzerine yumurta kırıyoz

dino - 29-12-2009 11:50
harika görünüyor mehtap hanım teşekkürler ellerinize sağlık

emineburak - 29-12-2009 02:59
aaa kıymaya çok yakışır nar ekşisi biz de el açması kıymalı böreğe pişdikten sonra nar ekşisi dökerek yeriz harika oluyor

cicikan - 28-12-2009 06:09
pidede nar ekşisini yadırgadım hoş olacağını sanmıyorum

mehtap - 27-12-2009 05:02
bende samsun pidesinde nar ekşisini ilk defa duydum

melos - 25-12-2009 09:38
bu tarifide deneyin derim.içindeki nişasta harika yapıyor

melos - 25-12-2009 09:36
bu akşam pide yaptık yedikkkk

dino - 23-12-2009 07:19
Mahlep daha çok tatlı tarzı kurabiyelerde güzel aroma veriyor. Kıymalı pidede mahlep yadırgadım, ben.

fatuana - 16-12-2009 08:36
bende bir pide sever olarak hamurunda mahlepi ilk defa okuyorum ilginc

dino - 16-12-2009 02:39
superrr.

hayal - 15-12-2009 05:07
maileme hemen cevap yazmissin sagol yetenek nareksisini sormussun komsuna ulasip oda bazilari nar eksisini bir kismida kullanmiyor demis sagolsun misafirlere de soyledim yarin bana gelecekler sonucu becerikliye yazarim illa nar eksisi koy dediler onlarda daha once defalarca nar eksili yemis cok guzel oluyormus

- 14-12-2009 08:55
Samsun Pidesinde nar ekşisini ilk defa duyuyorum. Emin misiniz?? Ben daha farklı biliyorum.

fatuana - 14-12-2009 07:26
supermis hem kiymali yumurtali pide hemde yetenekcim samsun pidesi ben cok zor saniyordum zor derken heryerde bulunmayan yorelere ozgu malzeme varsa diye fakat nar eksisi pek yenmiyor nar eksisi koymadan yapsam bir kac gun sonra gelecek misafirlere nasil olur

- 13-12-2009 11:50
ev pidesini hiç bişeye değişmem

venusger - 13-12-2009 08:32
çok güzel olmuş:) elinize sağlık

ayla26 - 13-12-2009 06:45
ben hep hazır alıp yiyorum bu tür pideleri ama tarif çok iyi oldu deniycem bakalım inşallah güzel olur.

özlenaz - 13-12-2009 12:13
evet firsat bulup geldim kisa sureliginie ve yazini gordum huzurlu ben cocukken samsunlu bir komsumuz vardi her hafta yapar firina verirdi firinda yakin olunca sorun olmuyordu cocukken cok yedik sayesinde tarifi var yazayim hemen tabi dino arkadasin belki daha farklidir ben cocukken samsunlu komsumuzun yaptigi samsun pidesinin tarifini yazayim umarim unuttugum malzeme yoktur SAMSUN PIDESI 500 gram kiyma 1 sogan 3 domates 3 yesil biber kirmizi pul biber karabiber tuz 1 tatli kasigi biber salcasi 1 corba kasigi nar eksisi 2 corba kasigi zeytinyagi ustune yaglamak icin tereyag kiymayi kavurun ayri bir yerde yemeklik dogranmis soganlari zeytin yaginda soteleyin sonra biberleri kavurun bir kac sefer cevirin kup kup dogranmis domatesleri salcalarida ilave edip sotelemeye devam edin en son kavurdugunuz kiymalari ekleyin birbirleriyle butunlesene kadar pisirmeyi surdurun atesten almadan once baharatlari ve nar eksisini ilave edin eger sade seviyorsaniz domates ve yesil biber koymadanda yapilir ic malzemeler firina gonderilir firindan gelince tereyag surup servis yapilir benim bildigim tarif boyle

yetenek - 13-12-2009 12:36
pidenin icine herkes damak tadina gore alternatif olusurur ister kiymali ister peynirli ister ispanakli ister patatesli nasil olursa olsun hepsi ayri ayri lezzetli oluyor bu arada samsun pidesini cok duyuyorum biraz daha farkli oluyormus acaba dino isimli arkadas samsun pidesinin tam tarifini yazabilirmi yazarsaniz cok sevinirim

- 13-12-2009 12:15
değişik iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir nefis görünüyor

mehtap - 12-12-2009 11:41
arkadasım cok guzel yapar pıdeyı

ataberk - 12-12-2009 10:55
samsununda pidesi güzeldir . yapanın ellerine sağlık

dino - 12-12-2009 10:12
Yolculuk için süper bir seçenek.

emel - 12-12-2009 05:16
ıspanakta yakışır

seda33 - 12-12-2009 04:56
patatesli yemistim bir sure once cok guzel olmus

- 12-12-2009 01:31
Bu tarifi ben yapıp pikniğe götürdüm.Piknikte herkes hayran kaldı.

melos - 11-12-2009 12:57
fırında pide kuruyor ne yapmak lazım.

elif2005 - 11-12-2009 08:36
peynirlisi cok guzel bir sure once yemistim cok begendim

- 11-12-2009 02:27
patatesli peynirli olarakta yapilabiliyor guzel oluyor birde nerde pisirildigi onemli ellerinize emeginize saglik afiyetle yemissinizdir umarim

yetenek - 11-12-2009 01:34
Evet, ben deneyeceğim bu tarifi. Yumurtalı ve yağlı olduğu için herhalde yumuşak olur. Sade mayalı hamurlarda dikkat edilmezse kuru olabiliyor.

fatuana - 11-12-2009 12:49
bu tarifle kuru olmadı içinde yağ var hamurunun ondan herhalde.deneyin bence :)

melos - 10-12-2009 09:00
Yalnız, önemli bir püf noktası var. Normal fırınlarda pide pişirmek maharet ister. odun fırınındaki gibi olmaz aslında. Üzerine fırıncıların haşıl dedikleri bir sıvı sürüp kızgın fırında ani pişirme uygulanmalıdır. Yoksa üzeri kuru oluyor.

fatuana - 10-12-2009 04:28
Süper.

fatuana - 10-12-2009 11:09
ggelde yeme super olmus:)

hayal - 10-12-2009 09:25
peynirlede patateslede olur tabiki hemde süper olur

melos - 09-12-2009 07:49
ağzım sulandı

ESRAPEK - 09-12-2009 06:54
kasarla da yapılabilir mi ki

ozgekoc - 09-12-2009 03:17
peynir yada pateteslede olurmu bupide

dino - 09-12-2009 08:35
İçindeki nişasta pideyi kıyır kıyır yapıyor değişik ve harika bir lezzet mutlaka deneyin.

melos - 08-12-2009 10:58
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları