ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kıymalı Pide

Bu tarif için Tuğba Kılıç'a teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • Hamur İçin
  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 25 gr yaş maya (1 su bardağı ılık suda eritilecek)
  • 1 su bardağı su
  • İç Malzeme (3 tane pide için)
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan (çok minik doğranacak)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Üzeri ve Taban İçin
  • 1 yumurta (iyice çırpılıp sulandırılacak)
  • Tereyağı
  • Yağlı Kağıt
     

HAZIRLANIŞI

Hadi Yapalım :)

1)İlk olarak derin bir kaba un,şeker ve tuzu koyalım ortasını havuz yapıp sulandırılmış mayayı dökelim,azar azar 1 bardak suyu da ilave edip önce bir çatal yardımı ile suyu yedirelim sonra da yoğuralım.Elimize hafif yapışacak bir hamur kıvamına geldiğinde ise bıçak ile 4 veya 5 parçaya kesip bezeler oluşturalım.(Bu bezelerin birinden 3 tane pide oluyor.Hamur mayalandıkça kocaman oluyor :) ) Bezelerimizi altına un serpilmiş bir kaba alıp üzerini folyo ile sıkıca kapatıp 45 dk kadar buzdolabında mayalanmasını için bekletelim.

2) Hamurlarımız mayalanırken kıymalı harcımızı yapmak için,teflon tavaya çok az yağ koyup soğanlarımızı pembeleşene kadar pişirelim,kıyma,karabiber,tuz ve kimyonu da ekleyip karıştıra karıştıra 10 dk kadar pişirelim.(Kıymayı çok pişirmemize gerek yok çünkü zaten fırında da pişecek,kurutmayalım)

3)Mayalanmış hamur bezelerinden bir tanesini alıp elimizle 3 parçaya ayıralım.(Yapmak istediğiniz pidenin büyüklüğüne göre istediğiniz kadar ayırabilirsiniz,benim pidelerin büyüklüğü kır pidecilerindekinden oldu bu ölçüde)

4)Un serptiğimiz düz bir zeminde merdane yardımı ile uzun ve ince hamur açıp,hamur tabanına kıymayı koymadan önce ! sulandırılmış yumurta sürelim ve kıymalı harcı içine döşeyelim.Sağ ve sol kısımlardan hamuru kapatıp,uç kısımlarını da şeker sarar gibi kıvıralım.

4)Üzerine hiçbirşey sürmeden ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

5)Üzeri kızarmış pidelerimizi fırından alalım (fırından ilk çıktığında sert gelecek hiç telaş yok :))üzerine tereyağı sürelim ve pamuk gibi bu harika pidelerimizi dilimleyip servis edelim.

Afiyet olsun :)

(Bu tariften 8 tane pide çıkıyor,ben 3 tane yapıp diğer hamurları dondurucuya attım) 

Bu pide hamuru ile içini farklı farklı malzemeler kullanıp çeşitli pideler yapabilirsiniz.Pidenin illa ki kapalı olması gerekmiyor hamuru acarken ortasını havuz gibi yaparsanız açık pide de oluyor.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

herkes denesin müthiş bir lezzet


cenan - 02-08-2014 11:22
insan bakınca doyuyor,denicem.

cenan - 21-09-2012 10:28
harika görünüyor

nevince - 26-07-2012 06:53
çok iştah kabartıcı ellerinize sağlık

nıluferdonmez - 24-07-2012 02:06
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları