ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kayısılı Fındıklı Ay Çöreği

Bu tarif için Gaye Akgöz'e teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 1 paket Instant Kuru Maya
  • 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 100 g margarin ( yumuşatılmış )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt ( ılık olmalı )
  • Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4- 4,5 su bardağı kadar ) ( Hamuru kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayacak şekilde olmalı)
  • 2 adet yumurta akı ( sarılarını çöreğin üstüne ayırın)
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker ( Daha şekerli olsun derseniz 1 su bardağı toz şeker )
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 adet limon ya da portakal kabuğu rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı çikolata damlası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 paket Petibör Bisküvi ( rondoda un haline getirin )

 

HAZIRLANIŞI

Instant maya, kuru olduğundan doğrudan unla karıştırılabildiği için suda eritmeye gerek yoktur. Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonra üstünü örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın. İç malzeminin tamamını karıştırın. Cıvık olur ise, un haline getirmiş olduğumuz petibör bisküviden biraz daha ilave edebilirsiniz. Orta sertlikte olan iç malzemesini ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın (18- 20 adet arası).

Kabaran hamurumuzu 2-3 dakika kadar yoğurup, gazını çıkartın. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ( 18-20 adet ) ayırıp yuvarlayın ve 10 dakika daha bekletin. Hamurların her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açıp, ortasına hazırlağımız iç malzemesini yerleştirin ve rulo şeklinde sarıp, uçlarını kapatıp ay şekline getirin. Yağlı kağıda sermiş olduğumuz tepsiye dizin. Kabarması için ılık bir ortamda yaklaşık 35-40 dakika bekletin. Üzerlerine iç malzeme hazırlarken ayırdığımız iki adet yumurtanın sarısı sürün. Üstüne fındık, susam ya da çörek otu ile süsleyebilirsiniz. Ben fındık ile süsledim. Önceden ısıtılmış 200 C'lik fırında 20 dakika pişirin.

 Afiyet Bal Şeker Olsun...

Not: İç malzemesinin cıvık olmaması gerekir. Çünkü, ben ilk yaptığımda dış hamurdan hep taşmıştı. Şayet cıvık olur ise, bir miktar daha petibör bisküvi ilavesi yapabilirsiniz.

Bu tarifi yapmamda ki sebep; oğlum ay çöreğine bayılıyor. Bende kendime yeni bir yemek pasta üzerine blog sitesi açmıştım. Farklı bir çörek yapmak istedim. Üzümlü cevizli ay çöreği oluyorsa neden kayısılı fndıklı olmasın dedim ve yaptım. Ailem sevdiklerim arkadaşlarım çok beğendi ve güzel yorumlar aldım. Sizinle de paylaşmak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgiler...

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

değişik olmuş .elinize sağlık .

nıluferdonmez - 05-08-2011 05:16
elleriniz esaglı..

gülüm42 - 28-03-2011 08:48
misafirlerime yaptım çok beğendiler

ecem65 - 14-02-2011 03:07
denedim nefis oluyor

ecem65 - 07-01-2011 07:24
kesinlikle deneyecegim

nigar23 - 06-12-2010 04:36
mükemmel bir poğça


cenan - 30-11-2010 09:28
çok tatlılar ya tonbik tombik..

duygusal - 31-10-2010 01:01
anne sevgisi ile yapilan her tarif cok degerli cok guzeldir

- 29-09-2010 03:03
guzel gorunuyor cocuklar icin harika bir fikir

hazirlik - 22-09-2010 02:31
hiç denemedim

asiye - 19-09-2010 05:28
her zaman değişik tarifler denemekte yarar var elinize sağlık

nevince - 16-09-2010 03:08
tarifiniz harika ayrica yazinizdaki ictenlik dogalligin yani sira annelik duygusunuda cok guzel ifade etmissiniz ailenizle daha nice yillar dilerim

yetenek - 08-09-2010 12:45
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..

nigar23 - 31-08-2010 09:09
harika gorunuyor sevgi ile yaptiginiz bir tarif oldugu belli oluyor evlatlar icin olunca daha da guzel gorundu bana

altintop - 30-08-2010 02:46
gaye ellrine sağlık ne güzel kabarmışlar

emineburak - 26-08-2010 02:41
çok güzel görünüyor,gayet güzel kabarmışlar :)

sumak - 23-08-2010 11:20
ay çöreğini üzümlü severim

tomtom - 22-08-2010 02:18
çok tombişler.

duygusal - 18-08-2010 12:51
çok guzel mutlaka deniyeceğim

dimple1905 - 15-08-2010 10:43
cay ile güzel gider

saniyekaradag - 09-08-2010 07:30
güzel görünüyor tombik tombik.

aslım42 - 21-07-2010 05:49
çok güzel oluyor gerçekten ay çöregi miss gibi.

duygusal - 21-07-2010 05:22
ay çöragini sıkça yaparım güzel oluyor.

duygusal - 12-07-2010 02:57
ben de deneyecegim çok severim.

aslizehram - 05-07-2010 10:55
oooooooooo mükemmel hemen denicem.bir pasta ilk önce göze hitap etmeli bunun gibi


cenan - 01-07-2010 01:14
güzel gözüküyor.

nigar23 - 14-06-2010 03:51
eminim çok lezzetlidir

1904 - 12-06-2010 12:34
çok güzel .denerim

arda05 - 11-06-2010 07:36
Tarif sahibinin ellerine yüreğine sağlık. Benim de ay çöreklerim meşhurdur ve kendime özel çeşitli tarifler de oluşturdum. Tadanlardan da, tıpkı pastane ay çöreği gibi olduğuna dair iltifatlar alırım. Fındıklı ayçöreğini de bir denemek gerekir. Güzel olacağını düşünüyorum.

fatuana - 11-06-2010 07:17
güzel olduğunu düşünüyorum deneyeceğim

mehtap - 03-06-2010 12:10
değişik denemeye değer

naime - 03-06-2010 12:09
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları