ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kapalı Kıymalı Pide

Bu tarif için Özlem Büyükyenigün'e teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket Yuva 42g Yaş Maya
  • Aldığı kadar un
  • Kıyma, soğan, karabiber, pulbiber, tuz (iç malzeme)
  • Yumurta sarısı (üzeri için)

HAZIRLANIŞI

İlk olarak Yuva maya ile hazırlanan hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak ele yapışan bir hamur hazırlanır. Ve mayalanmaya bırakılır.Bu arada içi hazırlanır. Bunun için kıyma güzelce kavrulur. Suyunu iyice çekince altı söndürülür ve içine küçük küçük incecik doğranmış soğan, karabiber, pulbiber, tuz eklenir ve karıştırılır.

Hamur 6' ya bölünür. Uzunlamasına oval biçimde açılır, ortasına harçtan koyulur. Üst üste gelecek şekilde kapatılır. Yağlanmış tepsiye koyulur. Bu şekilde hepsi yapılır. Pidelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.

 

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

bu pideyi yaptım çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim

cenan - 18-08-2015 11:28
ben bu pideyi denedim çok güzel oldu tavsiye edbilirim

cenan - 18-08-2015 11:26
nefis görünüyor..

cenan - 08-06-2012 11:02
en kısa zamanda denicem pideyi çok severim ellerinize sağlık

nevince - 28-02-2012 12:06
evde pide yapmak güzel şey dogrusu temiz temiz yiyebiliyorsunuz ellerinize saglık

neslihankoçak - 27-02-2012 10:08
yorumlarınızı bekliyorum mutlaka denemelisiniz


yesilmutfaktantarifler - 25-01-2012 12:55
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları