ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

İnce Hamurlu Harika Pizza

Bu tarif için Tuğba  Kılıç'a teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • Hamur İçin Ne Lazım ?
  • 2 su bardağı un (süzgeç ile eleyelim)
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kuru maya(instant maya)
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 diş sarmısak
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tabana Dolgusu İçin
  • 1 orta boy domates
  • 1 küçük soğan ince kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 küp şeker
  • Malzemeler ( Ben evde ne varsa onlarla yaptım istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz)
  • Salam
  • Sucuk
  • Mantar
  • Çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri - Roka


HAZIRLANIŞI

1) Hamur malzemesinin su hariç derin bir kaba koyuyoruz, suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz .İlk başta birşeyler eksikmiş gibi gelecek :) hiçbirşey eksik değil hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım top haline getirelim başka bir kaba un serpip top yaptığımız hamurumuzu kaba koyalım üzerini sıkıca strech folyo ile kapatıp buzdolabında 1 saat mayalanması için beklemeye alalım .

2)Biz bu sırada ince kıydığımız soğanları ve rendelediğimiz domatesleri az yağda pişirmeye başlayalım,salçasını ve şekerini ekleyip sosumuzu hazırlayalım ve onu da soğumaya bırakalım.

3)Salam,sucuk,mantar ve zeytinlerimizi minik minik doğrayalım.

4)Buzdolabında mayalanmaya bıraktığımız hamurumuzu alıp ikiye keselim.İki tane top hamurumuz oldu böylece.Hamurumuza rendelediğimiz sarmısak ve kekiklerimizi de ekleyelim.Un serptiğimiz düz bir zeminde ,fırın kabınıza sığacak şekilde önce elimiz daha sonra merdane yardımı ile ince hamur elde edelim.Fırın kabımızın tabanını margarin ile yağlayıp açtığımız hamurumuzu koyalım,üzerine domates sosumuzdan sürelim.

5)En alta rende kaşarlarımız gelecek şekilde , iç malzemelerimizi ekleyelim.

6) 180 derece ısıttığımız fırınımızda 15-20 dk kadar pişirelim .

Fırından çıktığında yumuşacık,ağzınıza layık bir pizza sizi bekliyor olacak !

Hamiş : Ben evde olan malzemeler ile yaptım,siz ne severseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz elbette.

Hamiş2: Şef Evren Deniz pizzayı közlenmiş patlıcanlarla yapmamı tavsiye etti fakat evde yoktu,sizin evinizde varsa deneyebilirsiniz .

Hamiş 3 : Bu ölçüler ile 1 yuvarlak fırın tepsisi ve 1 kare fırın tepsisi kadar pizzalarımız oluyor.Nerede o pizzalar diye sorarsanız bitti bile :)

Hamiş4 : Pizza hamurunu yapıp buzluğa atabilirsiniz.Birkaç saat önceden çıkarıp tarifteki aşamaları aynı şekilde uyguladığınızda aynı tadı yakalayabilirsiniz.Habersiz gelen misafirler veya ne yapsam diye düşündüğünüz anlarda buzluğunuzdaki hazır hamur çok işe yarayacak:)

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok güzel oluyor

cenan - 15-01-2013 07:28
görüntüsü gibi tadıda mükemmeldir mutlaka

nevince - 12-01-2013 12:25
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları