
Bu tarif için Turgay Günaydı'na teşekkür ediyoruz.
MALZEMELER
- 500g buğday unu
- 1 su bardağı kepek
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 çorba kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı tahin yağı (Marketlerde satılan 500 ml kavanozlardaki tahinler yarıya kadar çöker üst kısımlarına yağı çıkar. Her kavanozdan yarım bardak susam yağı çıkar. )
- 1/2 çay bardağı çam salgı balı (Marketlerde satılır.)
- 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
- 1 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Unumuzu bir yoğurma kabına boşaltıp kepekle karıştırıyoruz. Orta yerini açıp malzemeleri boşaltıyoruz. Yoğururken hamurun sertlik derecesi kas sertliği denen bir kıvamda olacak. Bu kıvama gelene kadar su katıyoruz. Kas sertliği bir kasapta satılan kırmızı et sertliğidir.
Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra çöreğimizi yuvarlayıp elimizle yarım futbol topu şeklinde yassılayarak yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz. Üstünü bir havluyla örtüp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırınımızda 1,5 saat aynı derecede pişiriyoruz. Fırından çıkan çöreği yarım saat bir havluya sarıp dinlenmeye bırakıyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırında 1.5 saat sürede mutlaka çıkarılması gerekiyor.
Afiyet olsun.
Hikayesi
Alibeyköy'de beraber yaşadığımız, senelerimizin beraber geçtiği Boşnak komşularımızın vazgeçilmez çörekleridir. Ayranla inanılmaz bir birlikteliği vardır.
yine müthiş bir tarif..teşekkürler
fatuana - 24-08-2011 09:26
çok değişik malzemeli .biraz da güç istiyor .
nıluferdonmez - 05-08-2011 03:24
makina
gülüm42 - 21-03-2011 08:33
deneyen oldumu
ecem65 - 14-02-2011 02:28
deneye değer
nigar23 - 12-01-2011 02:48
harika görünüyor
ecem65 - 07-01-2011 07:06
çok güzel görünüyor çam salgı balını hiç duymadım
mehtap - 04-01-2011 03:27
çok güzel görünüyor
nevince - 23-12-2010 12:59
adı çok hoş tadı da öylemi acaba
nigar23 - 17-12-2010 06:41