ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Haşhaşlı Poğaça

Bu tarif için Derya Sezgin'e teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • Hamuru İçin;
  • 125 g oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • Aldığı kadar un
  • İç Malzeme;
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Üstü İçin;
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Mavi haşhaş

HAZIRLANIŞI

Hamur için derin bir kaseye toz maya ılık su,süt,tozşeker ve tuz alınıp karıştılılarak maya eritilir. Üstüne bir tepsi örtülüp 5 dakika bekletilir. Yumurta ve tereyağ eklenip iyice elle karıştırılır. Unu yavaşça eklenerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurun üstü kapatılarak 1 saat bekletilir. Bu arada iç malzeme için patatesler haşlanıp çatalla iyice ezilir.İçine tuz ve pulbiber eklenir en son rendelenmiş kaşar peynir ilave edilip iyice karıştırılır. Bir kasede pekmez ve su karıştırılarak eritilir.

Mayalanan hamurdan parçalar alınıp elle açılır içine malzeme konulup kapatılarak yuvarlanır. Pekmezli suya batırılıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Tüm hamur bitince üstlerine haşhaş serpilip bıçakla iki kenarlarına çizikler atılır. Tekrar 30 dakika bekletilir. Önceden ıstılmış 240 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

görünüşü mükemmel....

cenan - 21-09-2012 10:25
nefissssssssss

nevince - 28-02-2012 12:18
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları