ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Halamın Böregi

 

Bu tarif için Neslihan Koçak'a teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER 

  • Hamur:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yag
  • 1 paket 42g Yuva Yaş Maya
  • Aldığı kadar un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • İç harcı:
  • Yarım demet maydonoz
  • Bir kalıp beyaz peynir
  • 1 kase lor peynir
  • Ara katlar için: 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardagı sıvı yag

HAZIRLANIŞI

Ilık süt içinde maya eritilir. Un hariç diger malzemeler karıştırılır. Un ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. 10 dk dinlendirilir. İç malzeme hazırlanır. Yumurta büyüklügünde 10 adet beze alınır. Tepsiniz büyükse 12 . yufkalar ince olacak şekilde açılır, kalın olunca güzel olmuyor.  Yağlanmış fırın tepsisine konur ve fırçayla üzeri yağlanır. Her kata aynı işlem uygulanır. Ara kata peynirli harç konur. Yufkalar bitince kare şeklinde kesilir. Oda sıcaklıgında 2-3 saat mayalandırılır. En son olarak üzerine yumurta ve yağ çırpılıp sürülür. Hafif ısıtılmış fınnda 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Tarifin öyküsü: 

Yanında parmaklarımızı da yedigimiz ısrarla geldiginde yaptırıp göz ucuyla takip edip inceligini ögrendigimiz halamın meşhur böregi. Bir ismi yoktu. Bizde bu adı taktık :) Biraz yağlı oluyo ama çok güzel. Azaltabilirsinizde yağ miktarını.  Poğaça ve kete (çörek) de çok güzeloluyor bu hamurla.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

halanızın ellerine sağlık

cenan - 21-09-2012 10:31
görüntü süper eminim tadıda öyledir

nıluferdonmez - 24-07-2012 02:18
süper..

alleez - 01-04-2012 10:04
çok güzel görünüyor

nevince - 24-02-2012 11:05
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları