ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Gazozlu Tatlı

2010 Yuva Maya’lı Lezzet Sırları Tarif Yarışması 8.’si
Şenay Girginel

MALZEMELER
Hamur
:
• 3 yumurta
• 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 1 sade gazoz
• 1 paket margarin veya tereyağ
• Aldığı kadar un
• Bir tatlı kaşığı şeker
İç Malzeme:
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 150 g ceviz veya fındık
• Eritilmiş margarin
Şerbet:
• 4,5 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Mayayı una karıştırın, gazoz, şeker, yumurta,yağ ekleyerek kıvamlı bir hamur yapın ve hamuru 6 parçaya ayırın. Unlu bir zeminde bezeleri 1 mm kalınlığında açın. Yufkanın üzerine erimiş margarini fırça yardımı ile sürerek iri dövülmüş ceviz ve tarçın serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın ve ruloyu 3 cm aralıklarla kesin. Kesilen parçaları yağlanmış tepsiye dik olarak dizin. Hamurların 30 dk. oda sıcaklığında mayalanmasını sağlayın. Kabaran hamurları 190˚C’li fırında pembeleşene kadar pişirin, üzerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

ben daha zor olarak düşünmüştüm .çok zor değilmiş .

nıluferdonmez - 04-08-2011 07:01
biraz zahmetli gibi..

gülüm42 - 28-03-2011 08:52
görüntüye bayıldım

nigar23 - 04-03-2011 04:28
gazozlu tatlı duymuştum ama ,böyle olduğunu bilmiyordum ilginç deniyeceğim.

cenan - 23-02-2011 08:52
GÖRÜNÜŞÜDE GÜZEL TADINA BAKMAK LAZIM.....

GÜLHAN - 21-02-2011 11:19
çok lezzetlidir mutlaka

nevince - 17-02-2011 09:55
hemen deneyeceğim

ecem65 - 13-02-2011 10:50
ne güzel tarif

ecem65 - 13-02-2011 10:49
güzel görünüyor elinize sağlık

nevince - 03-02-2011 08:44
çok beğendim deneyeceğim

naime - 29-01-2011 08:28
değişik hoş bir tarif

mehtap - 29-01-2011 08:22
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları