ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Ev İşi Fındık Lahmacun

Bu tarif için Cemile Okşar'a teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 4 su bardağı un (eklemeniz gerekirse ilave ediniz)
  • 1 çorba kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya (1 kahve fincanı şekerli ılık süt ile 5 dk. kabartılmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su ( 2 su bardağı ile başlayıp gerekirse ilave ediyorum)
  • 500 gram orta yağlı koyun kıyması (iç harç)
  • 250 gram  ince ince kıyılmış kuru soğan (iç harç)
  • 2 adet orta boy domates (soyulup,küp küp doğranmış)
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz (iç harç)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (iç harç)
  • Pul biber (iç harç)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme yumuşak margarin
  • Tuz (iç harç)
  • Karabiber (iç harç)

 

HAZIRLANIŞI

İç harç için gerekli tüm malzemeler derin bir kapta el ile iyice yoğrularak, harmanlanır ve üstü kapalı olarak biraz bekletilir. Bu arada geniş bir kabın ortasına un konur, ortası havuz gibi açılır. Ortasına sütlü maya, tuz, yağ, ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır, kabarıncaya kadar üstü nemli bir bezle kapalı olarak bekletilir. Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır, merdane ile ince açılır, harç el ile azar azar yayılır, yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye dizilen lahmacunlar, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.

 

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok hoşyaa ve kolaymış

neslihankoçak - 20-02-2012 04:53
nefis görünüyor

ilknur05 - 16-01-2012 10:49
süper görünüyor

güliz - 23-08-2011 04:17
ev de yapılmış mis gibi .elinize sağlık .

nıluferdonmez - 05-08-2011 05:55
lahmacun dışarda yenmez zaten..

gülüm42 - 28-03-2011 08:49
ben hamurunu pek beceremiyorum

ecem65 - 14-02-2011 03:18
ev işi lahmacun gibisi yok

ecem65 - 07-01-2011 07:40
akşam yemeğine yapacağım


nigar23 - 17-12-2010 06:40
geçen gün yaptım mükemmel bir lezzet


cenan - 07-12-2010 05:37
çok lezzetli olmuştur eminim ev gibisi yok..

duygusal - 31-10-2010 01:03
evde insanın kendisinin yapması farklı oluyor elinize sağlık

nevince - 26-09-2010 01:26
ne zaman tariflere baksam canım çekiyor

mehtap - 20-09-2010 06:32
olsada yesek
pastalara böreklere bakarken acıktım

cenan - 10-07-2010 12:12
bu güzel tarif için teşekkürler cemile hanım

nigar23 - 14-06-2010 04:17
bayılırım fındık lahmacuna

1904 - 12-06-2010 12:45
evde hazırlayıp uğraşmak çok da keyifli oluyor.....

fatuana - 11-06-2010 07:43
güzelde evde uğraşmaya değmiyor

arda05 - 11-06-2010 07:40
Bu tarif için çok teşekkürler.Evde birkaç kere denemiştim olmadı.Bir de bu tarifle deneyeceğim.

suzem - 23-05-2010 11:42
canım çekti şimdi,bol salatayla.

gülüm42 - 22-05-2010 01:48
çıtır çıtır,harika görünüyor,canım çekti şimdi.

gülüm42 - 05-05-2010 04:07
goruntusu harika cok guzel cekmissiniz sanki canli gibi dokunsak alacagiz adeta ellerinize saglik

yetenek - 23-04-2010 02:42
süper lahhmacunncu.ellerinize sağlık.

duygusal - 13-04-2010 05:14
nefis görünüyor.

nigar23 - 08-04-2010 04:21
sürekli yaparım..

ecem65 - 06-04-2010 01:39
Evde yapılanı bende çok severim.

pink - 05-04-2010 08:12
canım çekti ya olsada yesek

yasmin65 - 04-04-2010 05:49
mis gibi kokusu burnuma kadar geldiiii.:)

nilnurah - 04-04-2010 10:07
hep yaparımmm

esmossa - 01-04-2010 07:14
bence de evde yapılan lahmacun hem sağlıklı hemde daha güzel oluyor..

nigar23 - 01-04-2010 05:48
lahmacunun iç harcını hazırlayıp bizim pideciye gönderiyorum
taş fırında pişmesi daha bi lezzet katıyo

gungem - 31-03-2010 10:41
ev yapımı lahmacun pek güzel olur

nevince - 08-03-2010 05:27
taş fırında bir ayrı olur bu tarifin tadı

dimple1905 - 06-03-2010 09:07
fırında yapılan kadar güzel olmıyabilir ama daha temiz ve sağlıklı

naime - 04-03-2010 05:05
ııımmmmm mis gibi ama ustası gibi olmuyo ya nekadar da yapsan.

derviş - 28-02-2010 10:23
çok severim içi hazırlarken margarin yerine yoğurt koyabilirsiniz bazılarının tahin koyduğunu duydum ama denemedim ellerinize sağlık

mehtap - 28-02-2010 08:11
lahmacun antebimizin nefis bişey mutlaka deneyin
yalnız burda bunu biz dokunmadan kasap ve fırınlarımız yapıyor
diğer şehirler se mutlaka deneyin evinizde

nilgün27 - 27-02-2010 11:32
konyada çok güzel yapıyolar ya küçük küçük mmmm

xcelis - 26-02-2010 03:54
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları