ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Ekmek Yapma Makinesi Hamuruyla Kolay Poğaça

Bu tarif için Nursel Döğentaş'a teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta(bir kapta hafifçe çırpılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI

Ekmek makinesinin kabına sırasıyla su, süt, tuz, şeker, yumurta, yağ, un ve mayayı ekleyip hamur yoğurma programında makineyi çalıştırıyoruz. Program sona erdikten sonra kabı makineden çıkartıyoruz. Elimizi hafifçe unlayıp hamuru bir kaba alıyoruz. Yine ellerimizi arada hafifçe unlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.10 dk. tepsi mayasının gelmesini bekleyip,ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

EŞİMİN EN SEVDİĞİ POĞAÇA :)

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

makinemiz olmadığı için bizim elimizi öper

nıluferdonmez - 14-09-2011 02:47
tembel işi demeyelimde , acil bir misafirimiz geldiğinde çok işimiz olur oan can kurtaran gbi hamuru yoğurup elimize veriyor.

cenan - 08-09-2011 06:15
tembel işi yani :) elde yoğurmak en iyisi

fatuana - 24-08-2011 09:23
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları