ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Bayatlamayan Poğaça

Bu tarif için Nihal Kuru'ya teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un

 

HAZIRLANIŞI

Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz.

 

 

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

pek güzel görünüyor.yoğurt ile hiç denemedim.denemek lazım.elinize saglık.

hunerlieller - 04-09-2011 11:29
ben de sütle yapıyorum yoğurtla denemedim .ama çok güzeller elinize sağlık .

nıluferdonmez - 06-08-2011 03:33
ısıtınca gerçekten yeni gibi oluyor.

gülüm42 - 28-03-2011 08:38
bende sütlen yapıyorum daha yumuşak oluyor

ecem65 - 11-01-2011 01:42
sütle daha güzel su olunca sert oluyoo..ben denedim...

GÜLHAN - 29-12-2010 10:32
sertleşmezmi sonradan.

gülüm42 - 20-12-2010 06:48
nefis gözüküyor tarifi aldım en kısa zamanda yapıcam

nevince - 04-09-2010 02:00
su yerine süt koyulursa daha geç bayatlar ve lezzeti ikiye katlar

selda 1976 - 18-08-2010 05:28
bayatlamadan yenmeli herşey..

duygusal - 18-08-2010 12:56
çok saçma bence bayatlamaması

yazyagmuru - 12-08-2010 04:26
su yerin süt koymak bence daha mantıklı.

aslım42 - 21-07-2010 05:46
denemekte fayda var,

duygusal - 12-07-2010 02:57
deneyip denememekte kararsızım :(

1904 - 14-06-2010 10:45
Lütfen, üyeler denenmiş ve güzel tarifler eklesin,siteye. Sırf yüksek puan almak ve tarif eklemiş olmak için ,tarif eklemeyin. Her bir tarife verilen yüksek puan sşize cazip gelmiş olabilir,ama okuyanların ve uygulayanların d amalşzemeleri ziyan oluyor!

fatuana - 13-06-2010 10:12
Bence de bu tarif iyisonuç vermez. 2 su bardağı su zaten çok fazla. Adı neden bayatlamayan poğaça,hem? Bir nebze de olsa bayatlamasını geciktirmek için belki için ekşi maya kullanmalısınız. Mayalı ürümler ertesi güne kalınca illa ki tazeliğini yitirir.!Tecrübeyle sabittir.

fatuana - 13-06-2010 10:10
çok yumurta koymak bayatlatmıyormu?

duygusal - 11-06-2010 08:37
sakın yapmayın arkadaşlar ben yaptım ama taş gibi oldu


dilek26 - 08-06-2010 12:48
bayatlamaması çok güzel. bende bayatlamaması için mahlep koyuyorum,süper oluyor.

cenan - 03-06-2010 01:41
harika görünüyor

unzile - 01-06-2010 09:32
uzun süreli olması avantajlı art arda gelen misafirler için


gülüm42 - 27-05-2010 04:03
Bayatlamaması süper.

suzem - 23-05-2010 11:37
güzel olmuş ama ekmek tadında sanki.

gülüm42 - 22-05-2010 01:46
elınıze saglık

gul - 03-05-2010 06:28
denedim gerçektende çabuk bayatlamıyor.

nigar23 - 12-04-2010 01:40
ellerinize sağlık

nigar23 - 08-04-2010 05:37
nefis görünüyor .


ecem65 - 06-04-2010 02:06
denedim nefis tavsiye ederim...

nigar23 - 05-04-2010 03:27
ellerinize sağlıkk ...

yasmin65 - 04-04-2010 08:42
nefis görünüyor ..


nigar23 - 21-03-2010 07:32
gerçekten bayatlamıyorsa 10 numara olmuş


duygusal - 15-03-2010 04:24
nefis görünüyor

catpat077 - 07-01-2010 02:10
bayatlamaması için dondurmak mı lazım yoksa dışardada bayatlamıyor mu

kamile44 - 07-01-2010 09:09
bayatlamamasın sebebi ne ki

NEVİN41 - 03-01-2010 02:50
ani gelen mizsfirler için iyi olur diğerleri çabuk bayatlıyor çünkü

gülirana - 31-12-2009 06:51
off görüntüsü harika yanında çay ,domates

dersimlim - 30-12-2009 05:08
varmı böle bişey

aysell - 29-12-2009 04:11
ben peynirlisini seviyorum eline sağlık

emineburak - 29-12-2009 03:18
ellerinize saglık harika gözüküolar

ozgekoc - 28-12-2009 08:00
puf puf olması kolay kolay bayatlamıyor arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim

cicikan - 28-12-2009 06:06
herzaman kullandığımız malzemeler bayatlamama nedeni ne acaba

mehtap - 27-12-2009 05:13
evde yaptığımız poğacaların uzun ömürlü olması icin cam kavanozlara koyarsak uzun süre bayatlamaz

dino - 27-12-2009 12:38
malzemeler evde olan malzemeler cok güzel böyle ekonomik vede malzemeleri olan pratik paylaşımları bekliyoruz

dino - 24-12-2009 09:20
Bu tarifi kardeşim hazırlamıştı çok lezzetli oluyor ellerinize sağlık.

inci özsoy - 22-12-2009 11:03
çok pratik bir tarif gerçekten teşekkürler.Elinize sağlık

venusger - 22-12-2009 06:29
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları