ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Arı Sokması Pastası

Yuva Maya’lı Tarifler 2009 Yarışması Beşincisi-Fatma Schweizer

MALZEMELER
• 1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)
• 500 gram un
• 100 gram şeker
• 250 ml oda sıcaklığında süt
• 1 yumurta
• 50 gram tereyağ
• Bir miktar tuz

ARA KREMASI İÇİN
• 2 paket vanilyalı puding
• 750 ml süt
• 100 gram şeker
• 1 yumurta sarısı
• 200 gram çiğ krema

ÜZERİ İÇİN
• 100 gram çiğ krema
• 50 gram tereyağ
• 2 yemek kaşığı bal
• 100 gram şeker
• 200 gram file badem

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerin tamamı karıştırılarak yoğurulur. Hamur 30 dk. bekletilir. Diğer tarafta puding , süt ve şeker pişirilir, biraz soğuduktan sonra yumurta sarısı ilave edilir ve karıştırılır. Bir kenarda soğuması beklenir.
Üzeri için 100 gr çiğ krema, bal, tereyağ ve şeker bir tencerede kısa zaman pişirilir. En son ocak kapatılınca bademler ilave edilir ve bekletilir. Hazır olan hamur diktörtgen bir tepsiye tepsinin şeklini alacak biçimde yayılır. 10 dk. beklenir ve daha sonra bademli karışım üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk. pişirilir. Soğuması beklenir. Soğuyan hamur pandispanya gibi iki kat olacak şekilde kesilir. Soğuyan pudinge 200 gr. çiğ krema yada çırpılıp soğutulmuş kremşanti eklenir ve bir kez daha çırpılır. Soğuyan hamurun arasına yayılır, diğer parça yani bademli kat üste gelecek şekilde kapatılır en az 3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

ismi harika..

alleez - 01-04-2012 10:04
ismi de kendisi de çok değişik .elinize sağlık .

nıluferdonmez - 04-08-2011 06:35
çok güzel görünüyor..

gülüm42 - 28-03-2011 08:51
görünümü çok iştah açıcı.

yigitaynur - 22-03-2011 04:15
sıradışı bir lezzet

ecem65 - 15-02-2011 05:36
çok güzel görünüyoo...

GÜLHAN - 28-12-2010 06:52
denemek gerekli bu tarz tatlılar genelde lezzetli olur.

gülüm42 - 23-12-2010 09:21
ismini ezberde tutmak bile zor
zorlu bir tarif
teşekkürler

aybar - 11-12-2010 10:47
çok ugraştırıcı

nigar23 - 06-12-2010 05:38
teskkurler emine hanim.ismim fatos;)))denemenizi israrla tavsiye ederim........

melek - 12-09-2010 08:08
bunu denedim güzel oldu..

duygusal - 29-08-2010 04:34
ona ne kelime melek hanım eminim tadı süperdir

emineburak - 27-08-2010 01:15
sizin karsiniza boyle bir pastayla ciktigim icin uzgunum fakat bunu ben yapmadim,sanirim juri uyeleri yapip fotofrafini cekmisler;(((((((tabi ilk deneme oldugu icinde biraz kotu goruntu olusmus.......tarifin kendini uyguladiginizda inanin bana muhtesem bi pasta cikiyot ortaya,ara malzeme zahmetli gelirse yogun kremsantiylede yapabilirsiniz.benim ve dostlarimin en sevdigi pasta;))ismine gelince bikac arkadas yorumlarda yanilmamis balli bi karisim oldugu icin ustteki arilarin hucumuna ugruyor acik havada,balkon yada bahcede yememenizi tavsiye ederim;)))sevgiler...........

melek - 15-08-2010 07:35
uğraştırıcı biraz ben pratik olanları daha çok sverim.

aslım42 - 24-07-2010 03:13
çok masraflı gerçekten,

duygusal - 12-07-2010 03:00
masraflı pastalar çokta dikkatimi çekmiyor

cenan - 10-07-2010 12:02
bence pastaya böyle bir isim verilmesinin nedeni,üzeri için bal ve şeker ekleniyor.pastanın görüntüsüne takılmadım ama ismi gibi farklı ve zahmetli.

gamzem - 01-07-2010 01:29
ismi nerden bulmuşlar çok merak ettim:)

1904 - 12-06-2010 11:37
zahmetli gibi biraz.

gülüm42 - 27-05-2010 04:06
Biraz uğraştırıcı bir tarif ama lezzetli görünüyor.

suzem - 23-05-2010 11:36
pardon arı soksaydı şişerdi


esmossa - 13-05-2010 05:58
arı soksaydı kabarırıdı:)

esmossa - 13-05-2010 05:57
biraz masraflı ama oldukça güzel görünüyor


duygusal - 27-04-2010 06:07
farklı bir isim tadı güzel sanırım

pink - 26-04-2010 02:22
tadı nasıl acaba

nigar23 - 08-04-2010 05:57
bende isme takıldım ilginç.

ecem65 - 06-04-2010 02:17
ismi çok değişik ellerinize sağlık

yasmin65 - 04-04-2010 06:43
ismi çok ilginç

nigar23 - 04-04-2010 02:05
ismi korkuncccc

esmossa - 01-04-2010 07:13
ismi çok ilğinç ,güzel bir alternatif.


duygusal - 15-03-2010 04:23
ara kremasını hazır puding yerine kendi yaptığınız bir krema kullanabilseniz daha iyi olurdu ama yinede bal ve badem bulunması yenilebilir kılıyor

dimple1905 - 03-03-2010 11:14
sanırım üstündekiler badem çok fazla yanmış gibi duruyor görüntüsü biraz itici geldi bana..

kadriye - 03-03-2010 08:45
yok ya güzel değil yani benim tarzım değil.keki çook kalın.

derviş - 28-02-2010 10:26
İSMİNDEN DOLAYI ÖNYARGILI OLDUIM :)

xcelis - 26-02-2010 04:43
arı sokması olunca ben kabarıklı bişey zannettim ama ben bu pek ismine uymamış

nilgün27 - 15-02-2010 04:10
değişik

yasmer - 08-02-2010 04:43
fatma hanıma değişik tarifi için teşekkür ederiz

dimple1905 - 06-02-2010 10:26
GÖRÜNTÜSÜ PEK HOŞUMA GİTMEDİ...UĞRAŞTIRICI BİR TARİF

YASEMİNYCD - 26-01-2010 09:02
adının nereden geldiğini merak ettim .tarifi ekleyen arkadas anlamını yazabılır mı acaba

catpat077 - 11-01-2010 07:31
değişik bir tarif

esra_ - 08-01-2010 12:52
MALZEMEDE BAL OLDUĞU İÇİNMİ ADINI BURDAN ALMIŞ ACABA

NEVİN41 - 04-01-2010 09:22
ismini neresinden alıyor acaba

gülirana - 31-12-2009 07:02
bademler yanmış mı ne.........

alleez - 30-12-2009 11:21
amman arıya dikkat sokmasın dilimizide:D
gercekten güzel tarif

aysell - 29-12-2009 04:14
hikayesini dinlemek isterdim.çok farklı bir ismi var

emineburak - 29-12-2009 02:42
ismi çok ilginç denemek lazım

cicikan - 28-12-2009 06:11
değişik bir tarife benziyor teşekkürler.

venusger - 22-12-2009 06:24
Tarif ve malzemeler aslında çok güzel de, uygulama ve görüntü başarısız olmuş...

fatuana - 18-12-2009 03:41
GÖZ VAR, NİZAM VAR! GÖRÜNTÜNÜN NERESİ SÜPER???!!

fatuana - 16-12-2009 04:18
icinde bal var diyemi arı sokması pastası demişler

dino - 16-12-2009 02:05
GÖRÜNTÜDE LEZZETE SÜPER

ESRAPEK - 15-12-2009 04:58
Aslında jüri üyeleri, sadece görüntü değil de, lezzeti de dikkate alarak değerlendirme yapmış olmalılar.Çünkü görsellik açısından, aynı yarışmada dokuzuncuk ödülünü elde etmiş, Bademli Lezzet Tepeleri çok daha muhteşem görünüyor...

fatuana - 15-12-2009 01:13
beşinci olduğuna göre tadım güzeldir herhalde görünüm çok çekici değil

mehtap - 12-12-2009 11:47
isim çok ilginç

ataberk - 12-12-2009 11:02
adı neden böyle

seda33 - 12-12-2009 04:58
resim hoş değil.

elif2005 - 11-12-2009 08:41
bu malzemelerle yapilan bir tarif hatirliyorum ama adi ari sokmasi degildi

- 11-12-2009 02:30
isim ve tarif hic uymuyor acaba ismi yanlis mi yazildi

yetenek - 11-12-2009 01:46
malzeme listesi biraz kabarık ama hoş görünüyor

buklem - 10-12-2009 08:57
Tarif ve malzeme listesi aslında çok güzel. Harika bir sonuç elde edilebilir..

fatuana - 10-12-2009 04:22
ismi çok değişik tadıda öyle

ESRAPEK - 10-12-2009 11:16
İsim yanlış. O daha farklı ve orijinal bir tarif.

fatuana - 10-12-2009 11:12
kremalı herseye bayılırım

ozgekoc - 09-12-2009 03:21
neden acaba bu ismi vermişler ki

dino - 09-12-2009 08:41
ismi oldukca degsık ama lezzetı nasıl tarstısılır.

hayal - 08-12-2009 08:07
En azından ben, badem madem göremiyorum :)))) Varsa da çok azdır. Çünkü bayağı yanmış pastanın üstü. Arı sokmasına benzetildiği için bu isimde alman spesiyali var, ama bu tarifle hiç ilgisi yok. Fotoğraf çekim hatası da var, ama asıl hata tarifteki yapım hatası :))) Kreması bile başarısız sürülmüş.

fatuana - 07-12-2009 11:52
ismi hiç cazip değil

emineburak - 07-12-2009 01:39
evet banada ismi çok değişik geldi

özlenaz - 06-12-2009 02:12
yalnız arkadaşlar tarifi yazan kişi yapmamıştır bunu.ayrıca fotograf çekim ışık hatası olabilir.yada biraz yanmış olailir bademler görünüyor çünkü.

melos - 06-12-2009 11:05
bende isimine takıldım ilginç

ataberk - 06-12-2009 01:01
Aslında tarifte verilen malzemeler fena değil. Doğru bir şekilde kullanılmış olsa ve uygun ısıda ve formatta pişirilmiş olsa, oldukça albenili ve lezzetli olabilirdi. Malzeme listesinde badem de var, ama sanırım badem hiç kullanılmamış ya da yanmış olduğu için gözükmüyor. Açıkçası, bu tarif tam bir mutfak faciası olmuş. Yarışmaya katılınabilecek dğerde bir uygulama değil. ÇOk da acemice.

fatuana - 05-12-2009 02:44
görünüşüü okadarda iştah kabartıcı deill ne yalan diyeyim

makmak - 05-12-2009 12:02
ismi çok enteresanmış tadınıda merak ettim doğrusu

gülirana - 05-12-2009 10:28
Bence hamur çok fazla kalın döşenmiş ve ayrıca çok yüksek ısıda çok hızlı olarak pişirilmiş..Öyle olunca da üstü de yanmış. Hamur daha ince döşenseydi hem daha şık dururdu hem de tart havasında olurdu. Ve, en önemlisi, orta ısıda ağır ağır pişirilmesi gerekirdi, ki içi çiğ kalmasın,üstü de yanmasın. Özellikle mini fırın veya davul fırın kullanıldığında, fırın ısısını iyi ayarlamak gerekir. (150-160 derece ideal oluyor, fırına göre değişmekle birlikte)

fatuana - 05-12-2009 12:26
cok güzel duruyor

beybii - 04-12-2009 08:15
denemek lazım ellerinize saglık

adavapuru - 04-12-2009 07:58
offf off ellerınıze saglık

nursen - 04-12-2009 03:07
güzelbir tatlı tarifi denedim çokda lezzetli

buklem - 03-12-2009 08:59
üzerindeki bademli ballı karışım biraz yanmış evet.yanmasaydı içi pişmezdi gibi geliyor bana

ayla26 - 03-12-2009 05:46
Gibisi fazla :)))))) Üstü bayağı yanmış. Hem de kanserojen olacak seviyede....Sağlık için son derece zararlı.

fatuana - 03-12-2009 05:32
üstü yanmış gibi geldi bana

gungem - 03-12-2009 02:55
GÜZEL DENİCEM

nursen - 03-12-2009 11:31
üstü şekerle karemelize olmuş sanırım çözemedim

selluka - 02-12-2009 11:29
ismi çok değişik aceba lezzeti nasıl ki.birde üstü yanıkmı neden öyle anlayamadım

gulcin - 02-12-2009 06:20
Pastanın ismini görünce aklıma Almanya'nın meşhur spesiyali " Bienenstich" geldi. Çünkü "Bienenstich" Almanca'da kelime anlamı olarak "arı sokması" anlamınagelmektedir. Zaten pastanın üst görüntüsü de, arı sokmasına maruz kalan bir cildin pütür pütür ve kabarmış görünümünden dolayı bu isimle özdeşleştirilmiş. BU pastanın görselliği ve kendisi de, ünlü Bienenstich ile uzkatan yakından ilgisi bile yokken, neden böyle isimlendirilmiş olduğunu anlayamadım. Daha çok arakremalı (pudingli) keke benziyor.

fatuana - 02-12-2009 10:04
Pasta ismi hakikaten çok değişik.Emek harcanmış.Alman pastasına benziyor.Ellerinize Sağlık

melos - 02-12-2009 09:34
İsmi çok ilginçmiş ellerinize sağlık

SERTUR - 01-12-2009 05:31
Pastanın Üzeri yanmış gibi gözüküyor,altın sarısı renginde olsaymış daha şık olurmuş.Pastanın ismide ilgi çekici.Fatma hanımın emegine sağlık.


nilnurah - 01-12-2009 04:43
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları