ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Yağ Mantısı

Bu tarif için Deniz Kaya'ya teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • Hamur
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket Yuva yaş maya veya 1 tatlı kaşığı Yuva kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tane kesme şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar beyaz un
  • İç Malzeme
  • 250 gr kıyma
  • 1 tane rendelenmiş veya küçük küçük doğranmış kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sos
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı veya daha fazla su
  • Tuz
  • Kuru nane, pul biber
  • Yoğurt Sosu
  • 1 kg çırpılmış yoğurt
  • 3-4 diş dövülmüş sarımsak
  • Tuz
  • Diğer 
  • Bol sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Büyükçe bir kızartma tenceresi
  • Yağını almak kağıt havlu

HAZIRLANIŞI

Öncelikle maya, su, yağ, yoğurt tuz ve un ile kulak memesinden biraz yumuşak hamuru yoğurun, mayalanması için üzerini örtün,  yaklaşık 1 saat bekletin. Hamur mayalanırken iç malzemesini karıştırın, yoğurdu sarımsakla çırpın, bir tavada salçaları ve suyu karıştırın yağ içinde kavurun bir kenarda bekletin. Mayalanan hamuru ikiye bölün, her parçayı oklava ile büyükçe açın yarısına iç koyun kalan yarım hamuru üzerine kapatın çay bardağı ağzı ile yuvarlak kesin, bol kızgın yağda puf puf kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarın, yağını bırakan mantıların üzerine bolca yoğur ve sos dökün sıcak sıcak servis yapın.

 

Hamurun mayalanması çok önemlidir. Hamurun mayalanmasını anlamak için,hamurun iki kat olması gerekir veya parmağınızı batırınca eski şeklini alması gerekir. Üzerine isterseniz domates sosu dökebilirsiniz.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim

cenan - 23-02-2015 08:11
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları