ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Hatay Usulü Katıklı Ekmek

Bu tarif için Neşe Tuana Kaplan’a  teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

Hamuru için

• 6 çay bardağı ılık su
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çorba kaşığı Yuva Instant Kuru Maya (11 gr)
• Alabildiği kadar un

İçi için

• 1 kg ıspanak
• 1 kase tuzlu yoğurt (Antakya yöresine ait)
• ½ kg çökelek
• 1 kuru soğan
• 2 çorba kaşığı acı biber salçası
• 1 kase zeytinyağı
• Kırmızı pul biber, zahter (kekik)
• Nar ekşi (miktarı arzuya gore)
• Açmak için zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Bir yoğurma kabına maya, şeker, zeytinyağı ve ılık su konarak karıştırılır ve biraz beklenir. Maya kabarmaya başlayınca alabildiği kadar un ve tuz katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır ve ağzı kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Ispanaklar ister incecik kesilip elde ovuşturularak suyu sıkılır ya da kendi suyunda çok hafif haşlanır. Soğan incecik doğranır, çökelek, tuzlu yoğurt, zahter, salça, pul biber ve ıspanakla karıştırılır. Bu sırada zeytinyağı ve nar ekşisini de eklenir. Eğer tuzlu yoğurt bulanamazsa süzme yoğurtta kullanılabilir.

Mayalanmış hamurdan istenilen büyüklükte veya küçük bir yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. Daha sonra bir tepsi hafifçe yağlanır.Hamurlar yağlanarak elde esnetilerek inceltilir, ortasına iç harcı koyularak karşılıklı kenarlar birleştirilir. Üzerine hafifçe bastırılır. Katlanmış kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilir. Tepsiye yerleştirirken hafif aralık kalacak şekilde yerleştirilir. Tüm bezelere aynı işlem uygulanır. Fırına girmeden yarım saat kadar bekletilir. Hafif kabarmış olan ekmeklerin üzerine elle bastırarak zeytinyağıyla yağlanır böylece biraz daha incelir. 200 derece fırında pişirilir, sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok güzel görünüyor .ellerine sağlık hemşerim .

nıluferdonmez - 05-08-2011 03:00
her bezeyi bir tepsiyemi koyuyoruz
yoksa kat kat yapıpta iç mi koyuyoruz.

sıla - 08-05-2011 01:26
süper görünüyor canım çekti

ecem65 - 15-02-2011 05:34
ıspanağa bayılırım çok güzel elinize sağlık...

GÜLHAN - 30-12-2010 09:31
denemek lazım o zaman.


gülüm42 - 23-12-2010 09:18
denedim çok lezzetli

nigar23 - 14-12-2010 03:30
bende deneyeceğim
hatay antakya
herşeyi yemeye denemeye değer

aybar - 11-12-2010 10:48
hemen denicem

nigar23 - 06-12-2010 05:43
farklı bir lezzet ..

duygusal - 31-10-2010 01:08
ellerinize saglik nese hanim gercekten harika gorunuyor bende denemeyi dusunuyorum

- 29-09-2010 02:57
yarın akşam misafirim var,bu ekmeği yapacağım yapacağım

cenan - 05-09-2010 01:12
iftara hangisini yapsak acaba?

duygusal - 18-08-2010 12:54
bizler onu lorla yaparız ıspanaklada olur tabi


cenan - 10-07-2010 11:52
yöresel lezzetlere bayılıyorum..

aslizehram - 05-07-2010 10:53
hatay damak zevki tam osmanlı kültürü neredeyse,ellerinize sağlık.

duygusal - 11-06-2010 08:42
ellerine sağlık


nigar23 - 08-04-2010 05:55
hatay yemekleri güzel oluyor..

ecem65 - 06-04-2010 02:15
hemen deneyeceğim

yasmin65 - 04-04-2010 06:45
ben hiç yemedim

nigar23 - 21-03-2010 07:39
off çok harika görüyorrr ya baharatı daha az konarak denenebilir çünki onların tarifine göre bayağı acı görüyor

xcelis - 11-03-2010 11:07
hatayda genelde içi evde hazırlanırlanır. fırında pişirtilir ama insanın kendi yaptığı başka oluyor

mehtap - 20-01-2010 12:23
HATAYIN YEMEKLERE GÜZEL OLUYOR

yasmer - 14-01-2010 04:02
ellerine sağlık

catpat077 - 07-01-2010 02:29
eşim hataya gitti bazı yiyecek şeyler getirdi ama bunu getirmedi hesap sormam lazım neden getirmedi

kamile44 - 07-01-2010 09:13
YÖRESEL YEMEKLER E MERAKIM VARDIR

NEVİN41 - 04-01-2010 09:24
hataylılar bu işi biliyorlar

gülirana - 31-12-2009 07:00
hataylı mısın arkadaşım ellerine sağlık

alleez - 30-12-2009 11:23
ben hiç yemedim

aysell - 29-12-2009 04:15
hataylı bir arkadaşım hep getirirdi annesi yapardı tadı mükemmeldir

emineburak - 29-12-2009 02:50
harika tek kelime ile olsada yesem annem çok güzel yapar müthiş bir tad denemenizi tavsiye ederim tşkler tarif için

cicikan - 28-12-2009 06:11
hatayın tuzlu yoğurdunun tadına doyulmaz güneyliyim harçın içine çökelek koyarım ama yoğurt ve nar ekşisiniilk defa duydum

mehtap - 27-12-2009 05:06
çok iştah açıcı görünüyor ,süper olmuş.

inci özsoy - 22-12-2009 11:02
katmer gibi görü üyo.Çok lezzetli duruyor teşekkürler.

venusger - 22-12-2009 06:23
değişik

aysell - 20-12-2009 10:28
teşekkürler

rosee_ - 19-12-2009 11:58
inan insanın ağzı sulanıyo helede acsa

dino - 17-12-2009 01:39
Neşe hanıma bu güzel tarifi için ve bu arada tabi ki öncelikle YUva Maya'ya da, bu tarifi yayımladığı ve bilgilenmemize vesile olduğu için teşekkür ederim..

fatuana - 17-12-2009 12:29
ÇOK GÜZEL BÖREK TÜRÜ BÖREĞİ ÇOK SEVERİM ZATEN

ESRAPEK - 15-12-2009 04:49
mutlaka denıycem ellerinize saglık


ataberk - 12-12-2009 11:00
Evet, Hatay mutfağı meşhur ve çok özeldir.

fatuana - 12-12-2009 08:45
Denemeyi çok isterim.

emel - 12-12-2009 05:15
hatay yöresi bu işlerde usta

seda33 - 12-12-2009 04:57
güzel

hatice23 - 11-12-2009 04:33
elinize sağlık çok güzel görünüyor


elif2005 - 11-12-2009 08:39
cok guzel gorunuyor

- 11-12-2009 02:25
goruntusu muhtesem eminim tadida cok superdir ellerinize saglik

yetenek - 11-12-2009 01:42
Bence fazla zahmetli bir tarif değil. Malzemeler bol ve özel seçilmiş. Nefis olacağından eminim. Satışa bile sunulabilir. Yöresel ürünler çok moda..

fatuana - 10-12-2009 04:25
yemede yanında yat. cok zahmet istiyor galiba. emeginize sagllık

ozgekoc - 09-12-2009 03:20
elıne ve emegıne saglık gzue l olmus.

hayal - 08-12-2009 08:08
denemek lazım

nursen - 07-12-2009 09:20
denemek isterim

beybii - 07-12-2009 06:52
elinize sağlık çok güzel görünüyor

ayla26 - 07-12-2009 06:02
güzel tarif.

melos - 07-12-2009 03:14
nefis görünüyor

emineburak - 07-12-2009 01:37
İşte bu! Görüntü ve tarif enfess. İç harcı zengin tutulmuş ve tam damak tadıma göre olduğunu söyleyebilirim. Zahter lezzeti zaten daha da arrttırır. Hatay usulü bu tarifi ben de yapıyorum ama zahter ve ıspanak ile hiç denemedim..Zahteri daha çok kahvaltıda tüketiyorum..

fatuana - 06-12-2009 09:35
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları