ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Sıcacık Salep

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği salep damak tadına hitap etmekle kalmıyor aynı zamanda sütle yapıldığında soğuk algınlığına ve bağırsak rahatsızlıklarına da iyi geliyor.

Orkideler ailesine ait pembe renkli çiçekleri olan Orchis’in toprak altı yumrularının toplanıp hafllandıktan sonra kurutularak toz haline getirilmesiyle elde edilen salep, soğuk kıfl günlerinde içecek olarak tüketildiği gibi dondurma üretiminde de kullanılıyor. Çok eski dönemlerden itibaren damaklarımıza yerleflen bu lezzet, soğuk havalarda vücudu sıcak tutarak direnci yükselttiği gibi bağırsak problemlerinde de etkili. Özellikle sütle piflirildiğinde çok yoğun bir kıvama ve kokuya da sahip olan salep tarçınla servis ediliyor.

 

PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

üzerine bol tarçınla soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceği.......

kartanesi - 19-01-2013 05:29
canım çekti olsa keşke

kadriye - 13-12-2012 10:28
salep içi ısıtan bir içeçek

alleez - 27-04-2012 06:51
kış mevsiminin vaz geçilmezi tabi benimde

neslihankoçak - 27-02-2012 11:29
olsada içsem valla

yesilmutfaktantarifler - 25-01-2012 10:36
kışın salep çok güzel oluyor

ilknur05 - 17-01-2012 05:00
gerçekten mucizevi bir içecek .

nıluferdonmez - 09-08-2011 06:28
SAĞLIK - GÜZELLİK
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları