ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Yüksek Lifli Zeytinli Ekmek

 

MALZEMELER
(4 kişilik)

Hamur:
• 1 paket Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı (500 g)
• 2 su bardağı ılık su (38˚C) (300 g)
• 1 paket Yuva 5 g Instant Kuru Ekmek Mayası
• 2 çay kaşığı tuz (10 g)
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı (30 g)

Garnitür:
• Yeşil veya siyah çekirdeksiz dilim zeytin (50 g) (zeytinlerin suyu sıkılmalı)

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

HAZIRLANIŞI
Geniş bir kapta yüksek lifli diyet ekmek karışımı, maya, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Çekirdeksiz zeytinleri hamura ilave edin ve homojen bir şekilde 1-2 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan 150 g’lık parçalar kesin ve bezeleyin. Yağlanmış fırın tepsisine bezeleri yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak iki kat kabarana kadar (60 dakika) oda sıcaklığında bekletin. Hamurların üzerine fırça ile su sürün. Önceden ısıtılmış 190-200°C’lik fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dk. pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

lifli zeytinli sağlıklı bir ekmek elinize sağlık

nevince - 12-01-2013 12:29
görünüşü güzel deneyen varmı?


cenan - 31-07-2012 12:18
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları