ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Tavuklu Günnaş

MALZEMELER
(5 kişilik)
Hamur:
• 1 paket Yuva Yaş Maya veya 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
• 4,5 su bardağı un (500g)
• 1 çorba kaşığı şeker (20 g)
• 1,5 su bardağı su (255 g)
Diğer:
• 4 adet tavuk butu
• 6 su bardağı su (1 lt)
• 4-5 adet defne yaprağı
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
• 2 adet patates
• 4-5 adet diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı sirke (20 g)
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay bardağı ceviziçi (50 g)

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 15 dk. dinlendirin. Hamurdan galeta gibi uzun çubuklar hazırlayın 2 cm aralıklarla kesin. Kestiğiniz küçük hamurların ortalarını delip halka şekli verin. Yeteri kadar suda tavuk butlarını, tuz, patates, defne yaprağı ve su ile haşlayın. Tencereden tavuk etleri ve patatesleri alıp iki su bardağı tavuk suyunu ayırın. Daha sonra tavuk suyuna biraz su ekleyerek kaynatın. İçine şekil verilen hamurları atın ve 20-25 dk. pişirin.Tencereden hamurları delikli kaşıkla çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince dövülmüş ceviz içi serpin. Kemikleri ayıklanmış tavuk etleri yağsız tavada kızartın. Kızartılmış tavuk etlerini cevizin üzerine yerleştirin. Ayırdığımız tavuk suyuna, patates, sarımsak, sirke ve karabiber ilave edip blenderdan geçirip iyice ezin. Küçük kaselere konan bu sostan servis tabağına koyun ve bu sosa batırarak sıcak servis yapın.

Tarifimiz denenmiştir.


 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları