ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Tam Buğday Unlu Lavaş


MALZEMELER
(4 kişilik)

Hamur:
• 2,5 su bardağı tam buğday unu (300g)
• 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 g) veya 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
• 1 su bardağı + 1 çay bardağı çavdar unu (187,5g)
• 2 yemek kaşığı yulaf kepeği (12,5g)
• 2 çay kaşığı tuz (7,5 g) (isteğe bağlı)
• 1,5 su bardağı + 1 kahve fincanı su (320ml)

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurunuzu 10 dakika dinlendirin. 90 g’lık parçalara bölün, yuvarlayın ve üzerini kapatarak 5 dakika dinlendirin. Hamurları pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın (fazla un kullanmayın). Açılan hamurların üzerini ince bir bezle kaparatak 15-20 dakika bekletin. Büyük boy teflon tavayı ocakta ısıtın. Lavaşların her iki yüzü pişene kadar alt-üst ederek pişirin. Pişen lavaşlarınızı kurumaması için bir bezin arasına üst üste koyup, sarın.

Not: Eğer Yuva Aktif Kuru Maya kullanıyorsanız, mayayı önce ılık suda çözdürün sonra una katın. 

Tarifimiz denemiştir.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları