ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Tam Buğday Unlu Dızmana

 

 MALZEMELER
(6 kişilik)
Hamur:
• 4 su bardağı tam buğday unu (500 g)
• ½ paket Yuva Yaş Maya (25 g)
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı (50 g)
• 1 su bardağı light süt (200 ml)
• ½ su bardağı ılık su (85 ml)

Garnitür:
• Lor peyniri (150 g )
• Light beyaz peynir (50g)

Sos:
• Light yoğurt (200 g)
• 1 adet yumurta
• Ayçiçek yağı ( istenmezse konulmayabilir) (50 g)

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın ve yumuşak, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 10 -15 dakika dinlendirin. Hamuru 3 parçaya bölün. Her bir parçayı 10x30cm ebatında elinizi hafif yağlayıp, bastırarak bir cm kalınlığında açın. Üzerine peynir karışımını yerleştirin ve hamuru karşılıklı iki ucundan tutarak kapatın. Hamurları 3-4 cm eninde parçalara bölün. Yağlanmış tespiye aralarında birer parmak boşluk kalacak şekilde yan yana yerleştirin. Üzerlerine elinizle hafifçe bastırın. Üzerini nemli bir bez ile kapatarak oda sıcaklığında (25-28°C) iki kat kabarana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurun üzerine, çırpılmış yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağı karışımını yayın. Önceden ısıtılmış 180-190°C ısılı fırında alt üst kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.

Tarifimiz denemiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları