ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Tahıllı Ekmek

 

 MALZEMELER
(4 kişilik)

Hamur:
• 1 su bardağı+1yemek kaşığı çavdar unu (125 g)
• 2 su bardağı tam buğday unu (200g)
• 1su bardağı +2 yemek kaşığı beyaz un (150g)
• 4 yemek kaşığı yulaf kepeği (25g)
• ½ paket Yuva Yaş Maya (25g)
• 2 çay kaşığı tuz (7,5g) (isteğe bağlı)
• 2 yemek kaşığı keten tohumu (25g)
• 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (50g)
• 1,5 su bardağı+1 kahve fincanı su (38°C) (320 ml)


HAZIRLANIŞI

Çavdar unu, tam buğday un, yulaf kepeği, yaş yuva maya ve ılık suyu karıştırın ve yoğurun. Yoğurmanın tamamlanmasına birkaç dakika kala keten tohumu ve yulaf ezmesini ekleyin. Homojen olana kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurunuza somun ekmeği şekli verip, dikdörtgen teflon kalıbını yağlayın, hamuru kalıba yerleştirin, üzerini nemli bir bezle kapatın. Oda sıcaklığında(25-28°C) iki kat kabarana kadar mayalandırın. Önceden ısıttığınız 200-210°C’lik fırına kalıbı yerleştirin, üzerine ve fırının içine su püskürtün (kabuk tutmaması ve daha iyi kabarması için). 25-30 dakika pişirin. Pişen ekmeği kalıptan çıkarın ve bir bezin arasına sarın.

Tarifimiz denemiştir.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları