ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Susamlı Poğaça

 

MALZEMELER:
 
• 2 çay bardağı ılık su (Ajda bardak)
• 1 çay bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek 
• 2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
• 1 yumurta
• 1 paket Yuva Kuru Maya 
• 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
• 2 çorba kaşığı şeker (silme)
• 4  su bardağı elenmiş un
 
HAZIRLANIŞI:
 
Bir kaba önce ununuzu eleyin ve ortasını açın. Üzerine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyin. Ardından ılık suyu boşaltın, daha sonra sıvı yağı yumurtayı tereyağını ilave edin güzelce yoğurun. Sonrasında güneş gören bir yere koyup 30-45 dk arası mayalanmaya bırakın.  Mayalandırma bittikten sonra yarım su bardağı daha un ekleyip ele yapışmayan bir kıvam elde edince bir yerde sulandırmış pekmezi ve susamı hazırlayın. Elinizle açıp iç malzemeyi koyup şekil verdikten sonra önce pekmeze ardından susuma bulayıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alın ve önceden ısınmış fırında (180) kızarıncaya kadar pişirin.
YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları