ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Sultan Böreği

MALZEMELER
(6 kişilik)
Hamur:
• 4 su bardağı un (440 g)
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 2 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
• 1 su bardağı yoğurt (200 g)
Diğer:
• Badem (100 g)
Garnitür:
• Tavuk göğsü (500 g)
• 2 adet kuru soğan
• Dolmalık fıstık (20 g)
• Kuş üzümü (40 g)
• ½ çay kaşığı yenibahar
• ½ çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
• 2 yemek kaşığı margarin (40 g)

Kullandığınız malzemelerin tümünün oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.


HAZIRLANIŞI
Badem hariç, tüm hamur malzemelerini karıştırıp, homojen ve kulak memesi yumuşaklığında hamur
olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dk. dinlendirin. Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Bir pasta kalıbını margarinle yağlayıp bademleri kalıba dizin. Hamuru merdane ile açıp, kenardan taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Didilmiş tavuğu, soğan, üzüm ve fıstıkla margarinde sote yapın. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın. Harcı soğuduktan sonra kalıba yerleştirilen hamurun içine doldurun. Hamurun kenarlarını üzerine kapatın (harç görünmemeli). Oda sıcaklığında kabarması  için 60 dk. bekletin. Önceden ısıtılmış 190-200°C’lik fırında 25-30 dk. pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.


 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

görünüş süper tadıda öyledir


cenan - 08-04-2014 12:55
güzel tarif


melek79 - 16-11-2013 11:04
ya nasıl güzel olmuş parmakları yemelik bu arada ben yarışmayı da merak ediyorum ne zaman acaba ?

nıluferdonmez - 08-10-2013 08:11
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları