ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Soğanlı Poğaça

MALZEMELER

• 1 paket Yuva Poğaça Karışımı
• 500 g un
• 140 g margarin
• 1 adet yumurta
• 280 g ılık su

İç malzeme:
• 2 çorba kaşığı hazır biber sos (ajvar)
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 dal taze biberiye
• Birkaç dal dereotu
• 2 çay kaşığı kuru köri
• 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI
Unu ve oda ısısında yumuşamış margarini karıştırarak (un ve margarin kum haline gelene kadar) harmanlayın. Yumurtayı ekleyin. Ilık suda bir paket Yuva Poğaça Karışımını iyice çözdürün. Çözdürülen poğaça karışımını unlu karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirmeye bırakın. İç malzemesi soğanı soyup rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı karamelize olana dek kavurun. Ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu, köriyi, taze biberiyeyi, hazır biber sosu ve rendelenmiş eski kaşar peynirini ekleyip tatlandırın. Dinlenmiş hamuru tekrar yoğurun. Dikdörtgen şeklinde açıp iç malzemeyi üzerine yayın. Hamuru silindir şeklinde yuvarlayıp bir bıçak yardımı ile bir parmak kalınlığında parçalar kesin. Her parçayı elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF.ELLERİNİZE SAĞLIK..

fatuana - 04-04-2014 10:42
lezzet olarak farklı olduğunu düşünüyorum

nıluferdonmez - 08-10-2013 08:17
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları