ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Sebzeli Haçapuri

  

MALZEMELER
(5 kişilik)

Hamur:
• 3 su bardağı tam buğday unu(350g)
• 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11g) veya  1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
• 1,5 su bardağı beyaz un (150g)
• 1 adet yumurta
• 2 su bardağı  ılık su (350 ml)

Garnitür :
• Light beyaz peynir (150 g )
• 1 adet büyük boy kırmızı biber
• 1 adet büyük boy yeşil biber
• 1 adet küçük boy kuru soğan

Üzeri için:
• 2,5 yemek kaşığı tereyağ (50 g) (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın ve bazlama hamuru kıvamında oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Unlanmış zeminde üzeri nemli bezle örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Hamuru 5 parçaya bölün. Kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı ince ve küçük küp şeklin doğrayın. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağında sebzeler suyunu çekinceye kadar soteleyin. Beyaz peyniri ekleyip, karıştırın. Her bir parçayı bol unlu zeminde biraz açarak, sebzeli peynirli karışım ekleyin ve yuvarlayın. Bezelerin üzerini kapatarak oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin. Hamurları unlu zeminde büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde 1 cm kalınlığında ellerinizle inceltin(iç malzemenin hamurun içinde heryere yayılması için). Orta hareretli ocakta teflon tavada alt üst ederek, iki yüzünü de pişirin. Sıcak iken üzerine isteğe bağlı olarak tereyağ sürülür.

Not: Eğer Yuva Aktif Kuru Maya kullanıyorsanız, mayayı önce ılık suda çözdürün sonra una katın. 

Tarifimiz denemiştir.
 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları