ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Ramazan Pidesi

 

MALZEMELER
(5 kişilik)
Hamur:
• 2 su bardağı su (350 g)
• 1,5 çay kaşığı tuz (5 g)
• 4,5 su bardağı un (500 g)
• ½ paket Yuva Yaş Maya
Üzeri İçin:
• 1 su bardağı su (yarım bardak soğuk, yarım bardak sıcak)
• 1 çay bardağı un

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika hamuru dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın. 10 dk daha dinlendirin. Diğer yandan bir çay bardağı unu biraz soğuk su ile iyice karıştırın ve kaynatılmış bir su bardağı sıcak suyu bu karışıma ekleyin ve karıştırarak  bulamaç hazırlayın.Hamuru yapacağınız zemine biraz kepek serpin.Bezeleri teker teker kepekli zemine koyarak elinizi hazırladığınız bulamaç batırıp hamurunuz biraz yaygınlaştırın.Üzerine iki elinizin parmak uçları ile yatay ve dikey tırnak atın. Küçük kareler olacak şekilde pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25-30 dk. kabarması için bekletin. 240-250°C’lik fırında pideleriniz kızarana kadar pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.


 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

ramazan gelsede yesek demiyeceğim deneyeceğim


cenan - 08-04-2014 12:58
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları