ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Pastane Poğaçası

 

MALZEMELER
(6 Kişilik)

Hamur:
• 1 paket Yuva Poğaça Karışımı (200 g)
• 4,5 su bardağı un (500 g)
• 7 yemek kaşığı margarin (140 g )
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı+1 çay bardağı ılık su (38˚C) (280 g)

İç Malzeme:
• Beyaz peynir

Üzeri İçin:
• 1 adet yumurta
• Susam

*Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlar.

HAZIRLANIŞI

Un ve oda ısısında yumuşamış margarini karıştırarak (kum gibi olana kadar) harmanlayın.Yumurtayı ekleyin. Ilık (38˚C) suda 1 paket Yuva Poğaça Karışımını iyice çözdürün. Çözdürülen poğaça karışımını unlu karışıma ilave edin. Homojen ve kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde (60-70 g) bezeler kopartarak yuvarlayın. Bezeleri üzeri örtülü olarak 5 dk. dinlendirin. Dinlenen bezelere avuç içi ile bastırın ve üzerine peynir koyup bezeleri poğaça şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin. Tepsinin üzerini nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında (28-30˚C) iki kat kabarana kadar (1- 1,5 saat) bekletin. Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-190˚C’lik fırında 10-15 dk. pişirin.

Tarifimiz denenmiştir.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Mayalı hiç denememiştim güzel görünüyo çocuklarım için hemen deneyecegim teşekkürler.

denizz - 28-12-2014 04:15
TARİFİ DENEDİM.GERÇEKTEN HARİKA BİR TARİF..

fatuana - 09-11-2013 12:19
denedim harikaa :)))

elifb - 04-07-2013 08:25
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları