ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Mısır Unlu Poğaça

 

MALZEMELER
(6 kişilik)

Hamur:
• 1 su bardağı + 1 kahve fincanı mısır unu (150 g)
• 3,5 su bardağı buğday (350 g)
• ½ paket Yuva Yaş Maya (21 g)
• 1 su bardağı light süt (200 ml)
• ½ çay bardağı ılık su (50 ml)
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı (25 g)
• 1 yemek kaşığı light margarin (25 g)
• 1 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
• 1 tatlı kaşığışeker (10 g)

Üzeri için:
• 1 adet yumurta
• Çörek otu

İç malzeme:
• Lor peyniri + light beyaz peynir karışımı (200g)
• 5-10 dal yeşil soğan (sadece yeşil yaprakları)


HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. 70 g’lık parçalara bölün. Her bir bezeyi yuvarlayın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin. Soğanları ince ince kıyın, lor-peynir karışımına ekleyin ve karıştırın. Hamur bezelerini çay tabağı büyüklüğünde açın ve ortalarına peynirli karışımdan koyup, poğaça şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepsinin üzerini nemli bir bezle kapatıp oda sıcaklığında (25-28°C) kabarana kadar mayalandırın. Üzerine çırpılmış yumurta sürün, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170-180°C ısılı fırında 15 dakika pişirin.

Tarifimiz denemiştir.

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

mısır unu poğaçaya yada keke koyulur mu diye hep düşünmüşümdür

cenan - 18-08-2015 11:24
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları